Akıllı telefon modelleri artık çok sıradanlaşmaya başladı. En büyük değişimlerin olduğu iddia edilen akıllı telefonlarda bile standartların çok üzerine çıkılmadığı ve genel olarak aynı tasarım yapısının kullanıldığını görüyoruz. İşte tüm bu yapı şimdilerde Essential Phone akıllı telefonlarıyla bozuluyor. Android’in kurucusu olan Andy Rubin tarafından geliştirilen yeni akıllı telefon Essential Phone, tanıtıldığı andan bu yana ise akıllı telefon dünyasını değiştirmeyi başardı. Öyle ki yeni telefonların tasarımları bambaşka olduğu gibi özellikleri de bambaşka. Hemen tanıtımı yeni yapılan Essential Phone akıllı telefonların özelliklerine bakalım.

Essential Phone Tasarımı Fark Yaratacak

Essential Phone akıllı telefonlarının tasarım kısmında standartların çok daha önünde bir yapı olduğunu görüyoruz. Genel olarak dikdörtgen hatlara sahip olan akıllı telefonun ekran kısmında neredeyse tamamen çerçevesiz bir ekran kullanımı yapıldığını görüyoruz. Ön kısımda kullanılan tasarım oldukça başarılıyken asıl detaylar arka kısımda. Arka bölümde ortalanmış bir parmak izi sensörü bulunan Essential Phone telefonun yan yana çift kamerası ve kameraların hemen yanında yer alan dış kamera bağlantısı için pinler dikkat çekiyor. Kasa malzemesinde ise seramik ve titanyum malzeme kullanılmış. Bu yönünde Essential Phone akıllı telefonlarının sektörün en iddialı modelleri olduğu yorumunu yapmamız yanlış olmaz. Renk Seçenekleri: Siyah Ay, Çelik Grisi, Beyaz, Okyanus derinlikleri Boyutlar: 141.4 mm X 71.1 mm X 7.8 mm ve 185 gram ağırlık  

Essential Phone Teknik Özellikleri

Gelelim telefonun teknik özelliklerine. Andy Rubin bu konuda da standartların üzerinde çıkan tercihler yapmış durumda. İçerisinde Snapdragon 835 işlemcileri sunan Essential Phone akıllı telefonlarının, RAM bellek kısmında da yeni LPDDR4 teknolojisinde 4 GB RAM bellek sunuluyor. RAM ve işlemci uyumu en iyi olan telefonlardan biri olarak piyasaya çıkış yapacak olan serinin 128 GB UFS 2.1 depolama alanı ise çok başarılı bir akıllı telefon modelinin karşımız da olduğunu görüyoruz. Zaten teknik özellikler kısmında bu kadar iddialı bir model karşımıza çıkarken bunun dışında ekstra olarak sunulan özelliklerde fark oluşturuyor. Ekran kısmında ise 5.7 inç tercihinin yapıldığı görülen akıllı telefonun 19:10 gibi inanılması zor bir ekran oranı bulunuyor. 19:10 ekran oranıyla alanında ilk olan serinin sunduğu çözünürlük değeri ise 2K.

Essential Phone Kamera Teknolojisi

Şimdiye kadar görmediğimiz bir kamera sisteminde sahip olan Essential Phone akıllı telefonunda 13 MP değerinde çift arka kamera kullanılıyor. F/1.85 diyafram açıklığı sunan kameraların 4 K kaydı yapabildiğini de belirtelim. Ön kamera kısmında ise geniş açılı ve yine 4K çekim yapabilen 8 MP değerinde kameralar kullanılıyor. Kamera kısmında en ilginç olan nokta ise 360 derece çekim desteği. Arka çift kameranın yanında bulunan pinlere 360 derece lenslerin bulunduğu özel bir kamera aksesuarı takılarak telefonun 360 derece görüntü çekmesine olanak sağlıyor.

Essential Phone Ekstra Özellikler ve İşletim sistemi

Essential Phone Android 7 serisi ile gelecek olsa da çok uzun süre Android güncelleme desteği alacak bir model olarak değerlendiriliyor. USB Type C bağlantısı ve Bluetooth 5.0 bağlantısını destekleyecek olan akıllı telefonların beraberinde kulaklık girişi olmadığı için kablosuz kulaklık modelinin de gelmesi bekleniyor.

Essential Phone Ne Zaman Gelecek? Fiyatı Ne Kadar?

Yenilenmiş akıllı telefonların fiyatı için 700 dolar açıklaması yapıldı. Bu teknolojinin sadece 700 dolar olması ise bir başka iyi noktası. Telefonları çıkış tarihi için ise net bir açıklama yok.