Apple’ın merakla beklenen iPhone 8 ve iPhone X tanıtımı gerçekleştirildi. Yeni tanıtımın ana aktörleri iPhone 8 serisi ve iPhone X modeli olsa da beklenen birçok yeni ürün daha ortaya çıktı. Bunlardan en önemlisi olarak gösterilen ise Apple Watch 3 akıllı saatleri oldu. Artık bir aksesuar olmaktan çıkan Apple Watch 3 akıllı saatlerinin özelliklerine bakalım.

Apple Watch 3 Tasarımı Değişti Mi?

Saatlerin adının duyulmasından hemen sonra yeni serinin tasarımının dairesel olarak değiştirileceği belirtilmişti. Fakat tanıtımdan sonra iddialar yalanlanmış oldu. Apple Watch 3 serisinde tasarımsal bir fark görmedik. En azından büyük bir fark görmedik. Sadece ekran kenarlarının daha dairesel olduğu görüldü. Boyutları bile değiştirilmeyen saatlerin eski kordonlara kadar kullanım sunduğunun belirtilmesi ise en ilginç olan detay oldu. Apple Watch 3

Apple Watch 3 İşlemcileri Değişti

Saatin teknik kısmında ise işlemcilerin değiştiğini gördük. Yeni seri içerisinde W1 değil, W2 işlemcilerine yer verildi. 2 kat daha hızlı olan işlemcilerin, bağlantı destekleri konusunda çok daha iyi çözümler sunacağını düşünüyoruz. Eşleştirmeden tutun, Bluetooth bağlantısına kadar değişimler gösterilecek. Hafıza miktarı da işlemciyle beraber artırılmış ve 8 GB seviyesine çıkarılmış. Apple Watch 3 Yani eski modele göre teknik açıdan çok daha başarılı bir serinin ortaya çıkarıldığını söyleyebiliriz. Teknik kısımda yapılan en büyük değişikliğe ise LTE damgasını vurgu.

Artık iPhone’a İhtiyaç Yok

Saatin tabii ki iPhone bağlantısı artı birçok destek sunacak fakat artık akıllı saatin LTE desteği bulunuyor. Sadece Apple Watch 3’ü kullanarak arama ve mesaj gibi işlevleri yerine getirebileceksiniz. Ekstra bir desteğe gerek yok. Apple Watch 3 LTE desteğinin aynı boyutlarla nasıl sunulduğu sorunun geleceğini düşünen firmanın bu konuda da açıklama yapması dikkat çekti. Açıklamada çok küçük elektronik bir SIM kullanıldığı ve ekranlarında anten olarak kullanılacağı, bu şekilde boyut arttırmak gerekliliği olmadığı belirtildi.

Apple Music, Kalp Ritim Yenilemesi, Suya Dayanıklılık

Apple Watch 3 modeli için birçok ekstra özellik de geldi. Yine kalp ritim sensörleri yerini koruyor fakat artık daha başarılı bir şekilde. Yeni uygulama arayüzlerinin kullanıldığı kalp ritim ölçerlerin çok daha detaylı olduğu ve kullanıcıların günlük ritim takibinin yapılabileceği belirtildi. Apple Watch 3 Yeni yazılım desteği ve geliştirmeyle beraber kalp ritim ölçerde yaşanan gelişmeleri de kullanan Apple’ın çok daha fazla sensör ile çok daha fazla spor aktivitesi desteği sunduğu ortaya çıkan bir başka bilgi oldu. Saatin 50 metreye kadar suya dayanıklı olması yüzücü aktivitelerinin de sunulmasını sağladı.

Fiyat ve Çıkış Tarihi

Saatin yenilenmiş yüzü ile 329 dolar standart fiyatla geleceği açıklandı. LTE desteği isterseniz ise fiyat 399 dolara çıkıyor. Saatin çıkış tarihi ise 29 Eylül.