Akıllı telefonların günümüzün her anında yer almasıyla birlikte artık kullanıcıların akıllı telefonlara bağlılığı daha da artmış durumda. Kullanıcıların akıllı telefonlara bağlılığı bu kadar artmışken akıllı telefonlarda kullanılan pil teknolojileri de bir o kadar önem kazanıyor.

Milyon Dolarlık Yatırımlarla İflas Etti!

Pil teknolojilerinin ne kadar önemli olduğunu gören Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in de yatırım yaptığı Aquion iflas etti. Bilindiği gibi Aquion pil teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu ve hali hazırda 190 milyon doların üzerinde yatırım almıştı. Kullanıcılar Aquion firmasından önemli gelişmeler beklerken bugün Aquion firması iflas ettiğini açıkladı.

CEO Açıklama Yaptı!

Aquion firmasının CEO'sunun yaptığı açıklamaya göre Aquion'un neden iflas ettiği de belli olmuş oldu. İflas eden Aquion'un CEO'su olan Scott Pearson'un açıklamasında göre pil teknolojileri diğer teknolojilere göre daha geç geliyor ve pil teknolojisinde yeni gelişmeler için çok daha uzun bir zamana ihtiyaç duyuluyor Ayrıca pil teknolojileri çok daha fazla bir paraya ihtiyaçlarının olduğunu belirten eski CEO şirketin bu sebeple iflas ettiğini açıkladı. Bilindiği gibi Aquion firması kısa bir süre önce sodyum iyon pil teknolojisini tanıtmıştı. Bu yeni pil teknolojisiyle birlikte batarya 5 bin şarj döngüsüne kadar performansını koruyabiliyor. Diğer pil teknolojilerine göre daha uzun performans sunan bu yeni pil teknolojisi ayrıca oldukça güvenliydi. Kullanıcıların bu yeni şarj teknolojisini beklerken Aquion'un iflas etdiğini açıklaması elbette ki pek çok kullanıcıda büyük bir hayal kırıklığı yarattı.