Buzdolabında Olması Gereken Özellikler

  • NoFrost Özelliği
NoFrost buzdolabı yiyeceklerin tazeliğini uzun süreli korur. Nem ve kar oluşumunun önüne geçildiği bu buzdolaplarının derin dondurucusunda her yiyecek güvenle saklanabilmektedir.
  • Tatil Modu Özelliği
Tatil modu ile siz tatile çıktığınızda buzdolabınız daha düşük enerji ile çalışmaya devam ederek yiyeceklerin tazeliğini koruyarak çalışır. Novabazar.com sitesinden inceleyebileceğiniz yeni nesil buzdolabı modellerinden çoğunda bu özellik vardır ve özellikle yaz aylarında uzun dönemli evde olmayanların tasarruf yapabilmeleri için gereken bir moddur.
  • İnox Özelliği
İnox teknolojisi sayesinde buzdolabı yüzeyi daha az leke tutmaktadır. Temizlik problemi yaşamanızı engeller. Ayrıca inox teknolojisi için geliştirilmiş özel sıvılar sayesinde buzdolabınız daha iyi temizlenecek.
  • Ses Seviyesi
Her buzdolabı farklı oranda ses çıkarmaktadır. Bazıları çok fazla ses çıkarıp rahatsız ederken bazıları duyulamayacak kadar sessiz çalışır. Yeni biz buzdolabı alınacaksa kesinlikle sessiz çalışan modeller tercih edilmelidir.

Buzdolabı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Buzdolabı sık sık değiştirilen elektronik ürünler arasında yer almaz. Bundan dolayı satın almadan önce araştırması iyi yapılmalıdır. Fiyatı düşük diye alınan buzdolabı ileride daha büyük masraflara yol açabilir. Buzdolabı alırken başlıca incelenmesi gereken noktalar vardır. Kullanılan malzeme, hacimleri, boyutları, ne kadar enerji tükettiği en önemlilerindendir. Enerji tüketimi yüksek bir buzdolabı elektrik faturalarının çok yüksek gelmesine sebep olacaktır. Böyle bir sorun ile karşılaşmak yerine biraz daha yüksek miktarda enerji tasarrufu sağlayan buzdolapları uzun vadede tasarruf etmeyi sağlar. Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise alınan markanın servis ağının ne kadar iyi olduğu ve yedek parçaların kolay tahsis edilip edilemeyeceğidir. Kullanıcı yorumları okuyarak markaların servis süreci hakkında daha geniş ve gerçek bilgiye ulaşılabilir. Ayrıca buzdolabı seçimi yapılırken sadece fiyatı önemseyip hacmini önemsememek yapılan hataların başında geliyor. Alınan düşük hacimli buzdolabı yakın sürede yanına bir dost isteyecektir. Bu durum fazladan yer ve maliyet demek. Geçmiş zamanlarda sadece beyaz renge sahip olan buzdolabı modelleri şimdi farklı tasarım ve renkler ile kullanıcılarıyla buluşuyor. Markaların farklı tarz ve renklere sahip ürettiği modellerini inceleyebiliriz. Beyaz eşyanızı değiştirip evinize farklı bir hava katmak için bundan iyi fırsat olamaz.