Sosyal medya denilince akla gelen ilk platformlardan birisi olan Facebook sürekli olarak kendi bünyesinde bulunan videolar için yeni iyileştirmeler yapıyor. Videolara büyük önem verdiğini sürekli olarak dile getiren Facebook videolara getirdiği güncellemelerle bunu gösteriyordu.

Facebook Daha Büyük Ekranlara Taşınıyor!

Facebook ayrıca son yaptığı açıklamayla video özelliğini bir ileri taşıyarak kısa bir süre içerisinde televizyonlar için ayrı bir uygulama çıkartacağını duyurdu. Facebook kullanıcıları için çok önemli olan bu özellikle birlikte kullanıcılar artık Facebook hesaplarına bununla birlikte canlı yayınlara, arkadaş güncellemelerine ve videolara erişebilecekler. Facebook'un bu uygulaması kullanıcılar için çok faydalı bir uygulama olabilir. Kullanıcılar artık bu uygulama ile birlikte içerikleri büyük bir ekrana taşıyacaklar. Bilindiği gibi daha öncesinde kullanıcılar sadece telefonlarının ekranlarını televizyonlarına yansıtabiliyordu.

Facebook Kendi Televizyon Dizilerini Kullanıcılarına Sunabilir!

Facebook'un bu yeni uygulamasına bakıldığında Netflix uygulamasına benzediği görülüyor. Netflix'te bulunana içerikler yerine Facebook'un videoları görülüyor. Facebook'un bu yeni uygulaması çok kısa bir sürede Apple TV, Amazon Fire TV ve Samsung Smart TV'nin uygulama mağazalarında görüntülenmeye başlanacak. Sosyal medya devi Facebook'un televizyon uygulamasını geliştirmesi aslında gelecekte TV dizilerini üretmek ve bunları kullanıcılarına izlettirmek olabilir. Bilindiği gibi Facebook geçtiğimiz günlerde orijinal içerikler oluşturmak için eski bir MTV yöneticisini işe almıştı. Facebook'un yeni TV uygulamasında Facebook üzerinde çeşitli küçük değişiklikler içeriyor. Facebook'un bu yeni uygulamasının ne zaman çıkacağı ise bilinmiyor.