Face ID’nin Açılması Hızlı ve Kolay Olmalı

Iphone telefonları masada ya da cebinizde taşırken baş parmağınızla kilidini kolaylıkla açabilirsiniz. Peki Face ID özelliği de bu kadar kullanışlı mı? Samsung Galaxy S8 ile piyasaya sürülen iris taraması özelliği oldukça yavaş kullanıma sahiptir. Telefonun üstüne eğilmediğiniz ve kolunuzu,elinizi oynatmadığınız sürece iris taraması özelliği aktif olmuyor. Günde kaç defa telefonunuzu açıyorsunuz? Yüzlerce? Daha fazlası? Bu boş hareketi binlerce kez yaptığınızı düşünün. Apple’ın açıklamasına göre Face ID özelliği hızlı ve kolay olacak. Apple, Face ID’yi tanıttığı videoda telefonunuzu elinizi, yüzünüzü ve burnunuzu oynatmadan kolaylıkla açabileceğinizi öne sürüyor.

Apple Pay’in Kesintisiz Olması Gerekecek

Bildiğiniz üzere Apple Pay özelliği ile yapmanız gereken ödemelerinizi kolaylıkla sağlayabiliyorsunuz. Bu özelliği Touch ID de kullanabildiğimiz gibi Face ID özelliğinde de kullanabileceğiz. Bu sayede ödemelerimiz yüz taraması ile daha kolay hale gelebilecek.

Face ID Özelliği Güvenli Olmalı

İlk olarak Galaxy S8 ile hayatımıza giren iris taraması geçtiğimiz aylarda güvenik açığı ile gündeme gelmişti. Apple, Face ID için güvenliğin üst düzey olduğunu dile getirse de bunu ilerleyen zamanlarda gözlemleyeceğiz. Face ID özelliğinin gönlümüzü fethedebilmesi için güvenliğin üst seviyede olması oldukça önemlidir.