Apple'ın geçtiğimiz günlerde tanıtarak adından her zamanki gibi oldukça söz ettirdiği telefonu iPhone X'in çıkmasına az bir süre kaldı. Bazıları bu yeni iPhone'u fiyatı nedeni ile asla almayacağını düşünürken bazıları ise çerçevesiz ilk iPhone olan iPhone X'i almak için sebeplerini belirledi bile! İşte o sebeplerden 5 tanesi!

Neden iPhone X?

1- Çerçevesiz büyük ekran

Neredeyse tam çerçevesiz bir ekran üretmeyi başaran Apple, iPhone X modeli ile bir ilke imza attı. Sadece üst kısımda ufak bir boşluk dışında heryer telefonda ekran olarak kullanılabiliyor. Bu özellik ekran boyutunu fiziki boyutu büyümeden 5.8 inç'e çıkarıyor. Bu da büyük ekranlı telefon sevip ancak büyük telefon sevmeyenler için büyük bir özellik.

2. OLED ekranlı ilk iPhone

Evet bildiğiniz üzere iPhone X, Apple' İn ilk OLED ekranlı telefonu olma özelliğini taşıyor. OLED sayesinde siyah tonlar müthiş görünecek.

3. Animoji

İlk tanıtıldığında kimsenin ne olduğunu anlamadığı bu özellik sayesinde hayatımıza icq, msn gibi programlar ile girmiş emojilerin evrimi niteliğinde olacağı düşünülüyor. Animoji sayesinde ön kameradaki yeni sensörler kullanarak yüz ifadesi bir emojiye aktarılabilecek!

4. Home tuşu olmayan ilk iPhone

Apple'ın, hayatımıza Home tuşunu sokup tekrar bizi mahrum bırakarak ne yapmayı planladığını pek fazla çözemesek de aslı da bunun sebebi belli. Home tuşunun yokluğu sayesinde ekran çerçevesiz bir hal aldı.

5. Gelişmiş arka kamera

Her iPhone'da geliştirilen arka kamera iPhone X'de 4 adet flash sensörü, çift optik sabitleme ve geliştirilmiş görüntü sinyali işlemcisi bulunuyor. İPhone X ile çekilen fotoğraf diğer modellerden çok daha iyi olacağına kesin gözü ile bakılıyor. Bakalım oldukça yüksek fiyatla çıkacağına herkesin emin olduğu iPhone X Kasım ayında ülkemizde satılabilecek mi?