Uygun fiyatlı akıllı telefonlarıyla kendisini gösteren Lenovo, bugün itibariyle yeni modellerini de duyurdu. Hindistan’da yapılan bir tanıtımla beraber duyurulan yeni akıllı telefonlar ise Lenovo K8 ve K8 Plus modelleri oldu. Yine fiyat performans odaklı sistemleriyle öne çıkan telefonların özelliklerinsen söz edelim.

Lenovo K8 Tüm Özellikler

Ekran: Lenovo K8 modeli, yani serinin standart modelinde 5.2 inç ekran olacağı açıklandı. 5.2 inç ekran ve 720p çözünürlük desteği sunan telefon, LCD panel kullanımına yer vermekte. Ekran kısmında çok ekstra bir özellik yok. Sadece HD görüntü kalitesi sunulduğunu belirtebiliriz. Teknik Özellikler: Lenovo K8 modeli fiyat performans odaklı bir seri. İşlemci ve teknik özelliklerde de bunu görebiliyoruz. Fiyatı aşağı çekmek adına kullanılan MediaTek işlemcilerinin en iyi serilerinden birini bulunduran telefon, Helio P20 işlemci kullanmakta. Bellek miktarı ise 3 GB olarak açıklandı. Android 7.1.1 sürümü ile çıkış yapacak olan telefonun, 4000 mAh bataryasının bulunduğunu da ekleyelim. Lenovo K8 Kamera: Son olarak kamera kısmında da 13 MP tercihi yapıldığını vurgulayalım. Tek arka kamera ortalanmış ve hemen parmak izi sensörlerinin üstünde. Önde de 5 MP tercihi var.

Lenovo K8 Plus

Ekran: Lenovo K8 Plus akıllı telefonlarının ise biraz daha üst model olduğunu görüyoruz. Yine 5.2 inç ekran kullanılan akıllı telefon, Full HD çözünürlük değeri sunmakta. Ana modele göre çok daha iyi bir ekran söz konusu. 2.5D kavisli ekran kullanımı ve Gorilla Glass 3 camları olduğu da açıklanan diğer detaylar. Lenovo K8 Teknik Özellikler: İşlemci kısmında da Lenovo K8 Plus modeli önde. Helio P25 işlemcilerini sunan telefonun, 3 ve 4 GB RAM bellek seçeneği bulunuyor. 32 GB depolama alanı ve 4000 mAh değerinde batarya ise sabit. Lenovo K8 plus Kamera: Kamera konusu en büyük fark. Lenovo K8 Plus çift arka kameraya sahip. Arka kısımda dikey konumlandırılmış olan çift arka kamera 13 MP değerinde. Ön kamera kısmında ise 5 MP değeri sunulmakta. Plus modelinin fiyatı 171 dolar olarak açıklandı fakat ana modelin fiyatı henüz açıklanmadı.