LG markasının G6 modeli ile elde etmek istediği ancak başaramadığı kullanıcı ilgisi, öyle görünüyor ki LG G7 modeli ile birlikte mümkün olabilecek.

LG G7 ne zaman çıkacak?

LG G7 tanıtım tarihi ile ilgili elde edilen bilgilere göre LG G7 satın almak isteyen kullanıcılar, ne yazık ki bir süre daha beklemek zorunda kalıyor olacak.

Zira elde edilen bilgilere göre yeni model, kısa bir süre içerisinde satışa çıkmış olmayacak.

Alınan bilgilere göre LG, G7 çıkış tarihi olarak Haziran 2018 ayını uygun bulmuş.

Yaz döneminde kullanıcıların karşısına çıkacak olan yeni akıllı telefon modeli hem tasarımı hem de özellikleri ile çok ciddi rekabet oluşturabileceğini belli etmiş oldu. Zira MWC 2018 kapsamında kapalı kapılar ardında gösterilen modelin sızıntıları, istenen birçok özelliğin yeni modelde olduğunu ortaya çıkarmış oldu.

Haziran 2018 tarihine kadar üzerinde çalışmalar devam edecek olan yeni modelin, tanıtımdan hemen sonra piyasada yer almaya başlayacağı ifade ediliyor. Elbette ki sızdırılan görseller ile beraber LG G7 özellikleri konusunda da birçok detay kendini belli etmiş oldu.

LG G7 tasarımı nasıl olacak?

Sızdırılan görsellerden yola çıkarak söylemek gerekirse yeni LG G7 modeli, çerçevesiz ekrana sahip olacak. Tıpkı iPhone X modelinde olduğu gibi yeni G7 modeli de 18:9 ekran oranında ve çerçevesiz ekranlı bir kasa tasarımı ile kendini kullanıcıların karşısında bulacak.

Çentikli ekran kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacağı büyük bir merak konusu haline de gelmiş oldu. Zira iPhone X’un çentikli ekranı birçok kullanıcı tarafından eleştirilmiş hatta satın alma kararını olumsuz yönde etkilemişti.

Android dünyasındaki akıllı telefonlarında çentikli çerçevesiz ekran tasarımına geçiyor olduğu düşünüldüğünde, yeni popüler tasarım anlayışını bu yönde ilerleyecek gibi görünüyor.

LG G7 epey konuşulan bir model olacak. Bunun bir diğer sinyali ise çift arka kamerası ve parmak izinin konumlandırıldığı nokta olacak. Hem tasarım detayları hem de teknik özellikleri ile Android akıllı telefon modelleriyle ve bilhassa da Samsung Galaxy S9 ve Samsung Galaxy S9 Plus modelleri ile rekabeti güçlendirecek.

Her ne kadar G6 modelinde LG’nin beklediği gibi bir satış miktarları kendini göstermemiş olsa da bu defa alınan yeni kararlar neticesinde, G7’nin çok daha fazla kullanıcıya ulaşabileceğini tahmin etmek, çok da güç olmayacaktır.

LG G7 Plus ve LG G7 özellikleri nasıl olacak?

LG G7 Plus konusundaki tartışmalar devam ederken, LG’nin bu defa hem normal hem de Plus isimlendirmesine sahip iki farklı modeli satışa sunacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Öyle ki Samsung ile doğrudan rekabet edilmesi mümkün kılınmaya çalışılmış.

Daha önce 18:9 ekran oranına sahip olacağı belirtilmişti. Ekran boyutu konusunda ise bir bilgi şu an için mevcut değil. Ekran çözünürlüğünün ise QHD+ olacağını söylemek, bu noktada yanlış bir iddia olmayacaktır. Zira artık üst seviye akıllı telefon modellerinde, bu çözünürlük standart haline gelmeye başladı.

İşlemci tarafında ise Qualcomm’un yeni üst seviye mobil yonga seti Snapdragon 845 kullanılacak. Hatırlatmak gerekirse bu mobil işlemci, 2018 yılının sonuna kadar piyasadaki en güçlü mobil işlemci olacak. Elbette ki Apple’ın A serisi işlemcilerini hesaba katmasak. Çünkü Apple’ın A serisi güncel işlemcileri, Snapdragon karşısında çok ciddi bir tek çekirdek performans farkı gösteriyor.

Çift arka kamera olacağı da yine kesin olarak bilinen özellikler arasında yer alıyor. Bu noktada Güney Koreli LG’nin, LG G7 kamera özellikleri konusunda farklı çalışmalar yaparak, en çok da ağır çekim ve 4K 60fps video kaydı tarafında iyileştirmeler yapacağı söyleniyor.

Batarya kapasitesinde ise 3000mAh ve 3500mAh arasında bir değerdeki batarya olacağı tahmin ediliyor. Eğer G7 ve G7+ olmak üzere iki farklı model tanıtılırsa, normal modelde 4GB RAM, Plus modelinde ise 6GB RAM olacaktır.

Eğer tek bir G7 modeli tanıtılırsa, yüksek ihtimalle bu LG G7 modelinde, 6GB RAM olacaktır. Zira artık Android dünyasındaki amiral gemisi akıllı telefon modellerinde, 6GB RAM standart haline gelmeye başladı. 8GB RAM beklentisi olan kullanıcılar için ise böyle bir ihtimalin düşük olduğunu söyleyelim.

Aynı şekilde ön kamerada da benzer bir iyileştirme olacaktır. Ne yazık ki şu an için LG G7 fiyatı konusunda ortaya çıkmış bir bilgi bulunmuyor. Bu konuda da ilerleyen aylarda yeni bilgiler ortaya çıkacaktır.

Şimdiye kadar mobil tarafta yüzü ne yazık ki gülmeyen ve LG V30 modeliyle de beklediği satışları yakalayamayan LG’nin, yeni model ile beklentileri oldukça yüksek olacak. Daha önce de CEO tarafından yeni modelin sil baştan tasarlanması gerektiği için gecikme olacağı söylenmişti. Dolayısıyla kullanıcılar tarafında da yeni model için beklentiler, en üst seviyeye ulaşmış oldu.