Kullanım alanı ve ihtiyaca yönelik üretilen rulman çeşitleri makinelerin temel yapı malzemeleri arasında yer alır. Lineer rulman da en sık ihtiyaç duyulan rulman çeşitlerinden biridir. Lineer rulman nedir sorusuna cevap verecek olursak, doğrusal bir düzlem üzerinde ileri geri hareket eden parçalar olarak tanımlanır. Bu hareketi içerisindeki bilyeler aracılığıyla yapmaktadır. Rulmanların kaldırabileceği yükler farklıdır. Rulman seçimi de buna göre yapılmalıdır. Lineer rulmanlar temelde dört parçadan oluşur; dış bilezik, i̇ç bilezik, kafes, yuvarlanma elemanları. Toplar, top tutucu ve halka lineer rulmanın döner parçalarıdır. Bu parçalarçaların bir araya gelmesiyle oluşan lineer sistemler hemen her sektörde kullanılır.

Lineer Rulman Çeşitleri Nelerdir?

Lineer rulman sistemleri doğrusal hareketi iletmek için kullanılır. Lineer rulman ölçüleri belirlenirken hassasiyet, titreşim, yük, dayanıklılık, fiyat gibi unsurlar göz önünde bulundurulur. Tasarımcılar genellikle yüksek hassasiyet ve yüksek dayanıklılık için lineer kızak sistemleri ve lineer yataklı rulman kullanırlar. İndiksiyonlu miller lineer rulman ailesinin en ekonomik üyeleridir. Titreşimin ve yükün tolere edilebileceği durumlarda bu lineer rulman çeşidi kullanılabilir. Uzun metrajlarda indiksiyonlu miller rulman esneme yapacağı için standardı aşan mesafelerde alttan destekli rulman daha uygun olacaktır. Bunlar alüminyum bir parça ile alttan desteklenmiş miller elemanları içerir. Ek olarak korozyona dayanıklı olması için taşlanmış miller vardır. Bunlara da taşlanmış indiksiyonlu miller denir. Makine veya tesisat elemanlarında sızdırmaz yapı için de flanşlı lineer rulman kullanılabilir.

Lineer Rulman Nerelerde Kullanılır?

Lineer rulman kullanım alanları oldukça geniştir. Savunma sanayi, robotik sanayi, tıbbi aletler, hassas elektronik aletler, tarım sanayi, gıda sanayi gibi birçok alanda kullanılır. Yük kaldırma kuvvetlerine ve dayanıklılıklarına göre ayrılan lineer rulmanlar, sunduğu faydalar göz önüne alınarak ilgili sektörlerde kullanılırlar. Lineer rulman kataloğunu inceleyerek, çeşitler ve kullanım alanları hakkında daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Önde Gelen Lineer Rulman Markaları

Lineer rulmanlar kolay erişilebilir uygun fiyatlı endüstriyel parçalardır. Piyasada birçok rulman markası vardır. Akar Rulman firması da bu markalardan en kaliteli olanlarını bünyesinde toplar ve müşterileriyle buluşturur. THK, Nippon Bearing, Kuruda, Timken gibi markalar en ünlü lineer rulman markalarıdır. Özellikle THK lineer rulman, rulman sektöründe öne çıkan en önemli markalardan biridir. Gelişmiş teknolojisi ile beraber kaliteli lineer rulmanlarıyla öne çıkan THK markası dünya çapında ün kazanmıştır. Akar Rulman THK ve sektörde saygı gören birçok kaliteli rulman markasını bir araya getirmektedir. Kuruluşunuz ve üretim departmanınız için gerekli lineer rulman sistemine Akar Rulman distribütörlüğünde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. En kaliteli markaların üretiminden çıkan rulmanları, Akar Rulman Firması bünyesinde uygun lineer rulman fiyatları ile satın alabilirsiniz.