Bir haftadır kamera görüntüleriyle gündeme gelen OnePlus 5 akıllı telefonları sonunda tanıtıldı. Bugün düzenlenen etkinlikle beraber tanıtılan yeni seri akıllı telefonların tüm özellikleri de ortaya çıkmış oldu. İşte OnePlus 5 serisinin tüm özellikleri.

OnePlus 5 Tasarım Özellikleri

Yeni seri akıllı telefonların tanıtımından sonra ilk olarak merakla beklenen tasarım ortaya çıktı. Beklendiği gibi iPhone 7 serisine benzer bir tasarım ile öne çıkan yeni seri akıllı telefonların, çok daha ince bir kasa ile geldiğini gördük. Daha oval kenarlar ile telefonların sadece 7.25 mm kalınlığında olduğunu görüyoruz. Ayrıca seramik yüzey ve yatay çift kamerada etkileyici bir görünüm oluşturmakta. Ayrıca Horizon Line özellikli ekranları da unutmamak gerekiyor. Renkler: Gece Siyahı ve Gri

OnePlus 5 Teknik Özellikler

OnePlus 5 serisi tam anlamıyla amiral gemisi bir seri oldu. Çok yüksek donanım özellikleriyle gelen serinin, işlemci kısmında Qualcomm Snapdragon 835 serisi işlemci kullanılıyor. 2.45 GHz hız değeri sunan işlemcinin yanı sıra OnePlus 5, 6 ve 8 GB RAM bellek seçenekleriyle beraber geliyor. Mevcut serilere göre çok daha başarılı olan donanım özelliklerine ek olarak UFS 2.1 depolama teknolojisinde 64/128 GB depolama alanı sunulduğunu da ekleyelim. CAT12/3CA WİFİ modemi bulunduran telefonun maksimum internet hızlarına ulaşabildiğini de gördük. Bunların dışında yeni seri Bluetooth 5.0 ve NFC desteğini de unutmamak gerekiyor.

OnePlus 5 Ekran Özellikleri

Yeni seri akıllı telefonların ekran özelliklerinde de üst düzey bir deneyim kullanıcılara sunuluyor. 5.5 inç ekran boyutu ve özel bir teknoloji olan Optic AMOLED ekranla beraber çözünürlük değeri ise Full HD olarak aktarılıyor. Optic AMOLED teknolojisinin çok daha başarılı olduğunu da ekleyelim. Ayrıca 16:9 geniş ekran desteği de sunulmakta.

OnePlus 5 Kamera

Telefonların en çok konuşulan kısmı kameraları oldu. Arka kamera kısmında 20 ve 16 MP değerinde iki adet kamerası bulunan akıllı telefonun, hemen her çekim modunu desteklediği ve portre modu gibi özel modları olduğunu da ekleyelim. Ön kısımda da yine 16 MP değerinde kameralar kullanılıyor. Tüm bu özellikleri dışında OnePlus 5, Android Nougat 7.1.1 işletim sistemi ve 3.300 mAh değerinde bataryalarla geliyor. OnePlus 5 fiyatının ise 6GB RAM’li model için 480 dolar 8 GB RAM bellekli model 540 dolar olarak açıklandı.