Bilgisayarlarda, telefonlarda ya da çeşitli cihazlarınızda kaybolan veriler istemsizce silinmiş olabilir.

Silinen bu verilerin kurtarılması ve geri getirilmesi adına yapılacak işlemler önemlidir. Çünkü tek seferde hamle yapmanız ve içerikleri tamamen kurtarmanız gerekir. Format sırasında, sistem aksaklıklarında ya da istemsizce yapılan yanlış işlemler ile veriler silinebilmektedir. Android, iOS, Windows gibi alt yapı yazılımları ayırt etmeksizin bu silme işlemlerini yapabilir. Verileri geri kurtarma işlemleri de bu işletim sistemlerini kapsamaktadır.

Veri Kurtarmak için Yöntemler

Kurtarılmasını istediğiniz verileri sistemsel yöntemler ile geri getirmeye çalışabilirsiniz. Fakat

bilgisayarınızda yapacağınız bu işlem mobil cihazlar ile uyum göstermez. Eski bir tarihe dönerek

bilgisayar verileri kurtarma işlemi yapılabilir. Bu da yeni kaydettiğiniz verilerin silinmesine ya da

değiştirilmesine yol açabilmektedir. Mobil cihazlarda veri kurtarma işlemleri ise ancak iCloud ve Google Play hesaplarının yedeklerini geri yükleme ile mümkün olur. Yedek almayı durdurduysanız bu kurtarma işlemi de başarılı bir sonuca ulaşmayacaktır.

Kurtarılacak Veriler ve Dosya Uzantıları

Jpg, Jpeg, Png gibi resim dosyaları

doc, docx, xls, xml, zip, rar, rtf, txt gibi belge içeren ofis dosyaları

mp3, mp4, rmx, wav, avi, flv gibi medya dosyaları

pst ve çeşitli uzantılarda mail dosyaları ve yedekleri kurtarılmaya aday dosyalar arasında yer almaktadır. 

Silinen verileri geri yükleme işlemi yapılırken bu tarzda dosyalarınız kurtarılabilmektedir. Kurtarma işlemlerinin eksik kalmaması, farklı bir açığa yol açmaması ve başarıyla tamamlanabiliyor olması için bugüne kadar öğrendiğiniz tüm yöntemleri unutmalısınız. Yeni bir program kurarak bu işlemlerin tamamını yapabilirsiniz.

EaseUS Program ile Veri Kurtarma

EaseUS Data Recovery Wizard programını kurarak silinen verileri kurtarma işlemlerinizi başarıyla

yapabileceksiniz. Android, iOS, Windows, Mac gibi yazılımlar için uyumlu olan bu program %100 başarı elde etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca sadece işletim sistemleri için üretilmemiştir. Taşınabilir diskler, Usb bellekler, SD kartlar için de geri kurtarma işlemlerine uyumlu olarak çalışmaktadır.

Programı indirip, uygun seçenekler ile "Devam" ettiğinizde programı aktif etmiş olursunuz. Ardından bu programı çalıştırıp kurtarılması gereken dosyalar üzerine geleceksiniz. "Tara" seçeneğinden sonra

karşınıza veriler çıkacaktır. Son silinen veriler burada listelenecek ve seçim yapılarak "Kurtar"

denilecektir. Böylelikle kaybettiğiniz tüm verileri geri getirmiş olacaksınız.

Android Cihazlarda EaseUS ile Veri Kurtarma

Bilgisayarlarınızda telefon ile uyumlu sürücüler yüklü olması gerekir. İşlemlerin başlatılması için

telefonunuzu bilgisayara bağlayınız. Android cihazlar bilgisayara yüklendikten sonra program çalıştırılır. Cihazınız tanınıyor ise "Bilgisayarım" kısmında görüntülenecektir. Programı çalıştırıp bilgisayarım klasörüne giriş yaptığınızda cihahınızın bağlı olduğu klasörü seçerek işlemleri sürdürün. Burada "Tarama" ve "Kurtarma" seçeneklerini takip ederek kurtarılmaya hazır dosyaları cihazınıza geri yükleme işlemini yapabilirsiniz.

Flash Belleklerde EaseUS ile Veri Kurtarma

Flash Bellek bilgisayara takılır. Bilgisayar tarafından görülen ve görüntülenmeye hazır olan Flash Bellek dosyaları "Bilgisayarım" klasöründe karşınıza çıkacaktır. Programı aktif hale getirip bilgisayarım klasörüne bağlandıktan sonra ilgili Flash Bellek klasörünü açmalısınız. Burada format attığınız ve hangi verileri kaybettiğinize dair veriler ile karşılaşırsınız. Ardından bunları toplu olarak ya da tek tek seçerek "Geri Yükleme" yapabilirsiniz. Kurtarma işlemi kısa sürmektedir ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

SD Kart Veri Kurtarma

SD Kart kullanıcıları Flash Bellek ile veri kurtarma işlemlerinde anlatılanları takip etmelidir. Tek yapılması gereken SD Kartınızın Flash Bellek gibi algılanmasını sağlamaktır. Bu da dönüştürücüler ile mümkün olacaktır. Bir aparat aracılığı ile SD Kart Flash Bellek görünümü alınarak bilgisayara bağlanmalıdır.

Bakınız: https://www.easeus.com/datarecoverywizardpro/