WWDC 2017 etkinliğinde tanıtılan ilk yeni yazılım watchOS 4  yazılımı oldu. Etkinliğe damga vuran yeni watchOS 4  nasıl özelliklere sahip? Yenilikler neler?

Siri Face Özelliği

watchOS 4 işletim sistemiyle beraber ilk değişen özellik Siri sistemi olacak. Artık kullanıcıların Siri’yi daha rahat kullanmaları için saatin ana ekranına bir Siri butonu ekleniyor. Ekranın üst köşesine konumlandırılacak olan Siri Face adı verilen yeni buton, hem aktiviteleriniz hem bildirimlerinizizn tümü ekran da görüntülenebilecek.

Yeni Saat Arayüzleri

watchOS 4 ile değişen bir diğer nokta ise saat arayüzleri olacak. Artık kullanıcılara daha fazla özelleştirmeler sunulacak. Bunun dışında artık arayüzde kullanıcılar hareketli ToyStory karakterlerini de kullanabilecekler.

Aktivasyon Takibi Değiştirilecek

Aktivasyon takibinin değiştirilmesi de gündemde. watchOS 4 ile beraber kullanıcılar aktivite takibini doğrudan ana ekran üzerinden de görebilecek. Tüm aktivite bildirimlerinizi bu ekran bulabileceksiniz.

Yeni Workout Programı

watchOS 4 sürümüyle beraber Apple’ın yeni bir Workout sistemi sunduğunu da göreceğiz. Artık çok daha fazla hazır spor aktivite programı sunulurken kullanıcıları teşvik eden spora yönelten uyarıları da görebileceğiz.

watchOS 4 Müzik Uygulaması

watchOS 4 sistemiyle beraber Apple music sistemi de değişikliklere gidiyor. Artık Kullanıcılar spor sırasında doğrudan saatlerinde müziklerini başlatabilecek. Bunun dışında watchOS 4 ile parça listeleri oluşturabilecek ve otomatik oynatma özelliklerini kullanabileceksiniz.

Spor Aletleriyle Eşleşecek

watchOS 4 işletim sistemlerinin son olarak akıllı saatlerin spor aletleriyle eşleşmesini sağlayacağını belirtelim. Bu sistem sayesinde kullanıcılar anlaşmalı markaların spor aletleriyle ürünlerini eşleştirebilecek.