Anlık mesajlaşma uygulamaları içerisinde en çok indirilen ve en çok kullanılan uygulamaların başında gelen WhatsApp, her geçen gün popülaritesini biraz daha arttırmaya devam ediyor. Özellikle WhatsApp için yayınlanan güncellemeler uygulamanın bambaşka bir hal almasını ve çok daha ilgi çekmesini sağlamaya başladı. Facebook tarafından satın alındıktan sonra çok daha hızlı bir şekilde geliştirilme sürecine giren WhatsApp’ın şimdilerde yeni bir güncelleme serisi daha alacağı ortay çıktı. WhatsApp 2.17.30 sürümü olarak yayınlanacak olan yeni güncellemeyle beraber anlık mesajlaşma uygulamasının yapısında da büyük değişiklikler ortaya çıkacak. Hemen güncellemelerin yeni özelliklerine bakalım.

WhatsApp 2.17.30 Güncellemesiyle Gelen Yenilikler

Genel olarak gelecek yeni özellikleri 3 yeni başlık altında sınıflandırarak aktaracağız.

Toplu Fotoğraf Gönderim Özelliği

WhatsApp güncellemesi sonrasında kullanıcıların fotoğraf gönderim sistemi büyük bir değişim gösterecek. Bu özellik sayesinde WhatsApp mesajlarınızda 4 ve daha üzeri fotoğraf gönderdiğinizde bu fotoğraflar sıralı değiş de doğrudan albüm kutucukları şeklinde gönderilecek. Tak bir mesaj olarak çok daha basit bir şekilde fotoğraf gönderimi yapılabilecek.

Fotoğraf Filtreleri Sistemi

WhatsApp fotoğraflarını gönderirken artık düzenlemeler yapabileceksiniz. Uygulamaya WhatsApp 2.17.30 sürümüyle eklenecek olan 6 filtreyle beraber fotoğraf düzenlemek mümkün olacak.

Cevaplama Sistemi Değişiyor

WhatsApp güncellemesi sonrasında son olarak bildirim sisteminde bir değişiklik dikkat çekecek. Yeni sürüm sonrasında kullanıcıların tek yapması gereken gelen bildirimi sağa kaydırmak olacak. Doğrudan cevaplama ekranı kullanıcıların karşısına gelecek.