Akıllı telefon dünyasının en çok ses getiren telefonlarından biri olmayı başaran Xiaomi Mi Max 2, sonunda tanıtıldı. Telefonun tanıtımının ardından merakla beklenen birçok soru da cevap bulmuş oldu. Alanının ilklerine imza atan Xiaomi Mi Max 2 nasıl bir telefon? İsteneni karşıladı mı? Detaylarıyla İnceleyelim.

Xiaomi Mi Max 2 Tasarım İncelikleri

İlk olarak çok konuşulan telefonların tasarımlarını ele almak gerekiyor. Mi Max 2 serisi phablet modeli bir telefon. Haliyle biraz büyük bir modelden söz ediyoruz. Tasarımda da zaten bunu net bir şekilde görüyorsunuz. Xiaomi Mi Max 2 geniş tasarımında arka kısımda köşeye konumlandırılmış olan mini bir kamera dikkat çekiyor. Bunun dışında ortalanmış bir de parmak izi okuyucusu görmekteyiz. Ön kısma baktığımızda ise geniş bir ekran ve sanal tuşlar için ayrılmış kullanım alanını görmekteyiz. Bunun dışında genel olarak sade bir tasarım söz konusu. Ölçüler: 174.1 mm X 88.7 mm X 7.6 mm Ağırlık: 211 gram Malzeme: Metal

Xiaomi Mi Max 2 Ekran Teknolojileri Nasıl?

Xiaomi Mi Max 2 modelinin en çok merak edilen kısmına yani ekranlarına geçelim. Mi Max 2 akıllı telefonunda phablet sınıfı için uygun 6.44 inç ekranları görüyoruz. IPS LCD ekran teknolojisine sahip olan telefonların, çözünürlük değeri ise Full HD. Bu değerlerle beraber elde edilen piksel yoğunluğu ise 342 PPI. %74 seviyesinde ekran gövde oranı bulunan modelin tüm bu özelliklerinin de gayet başarılı bir ekran sistemi sunduğunu söylemek yanlış olmaz.

Xiaomi Mi Max 2 Teknik Donanım Özellikleri

Xiaomi Mi Max 2 serisi için geçelim teknik özelliklere. Bu kısımda Qualcomm Snapdragon 652 serisi işlemciler ilk dikkat toplayan kısım oluyor. Toplamda 8 çekirdek olan Snapdragon 625 işlemcilerinin hız değeri ise 2.0 GHz olarak bilinmekte. Mimari olarak ARMv8-A (64 bit) özelliğinde olan işlemcileri desteklemek için kullanılan RAM bellek miktarı ise 4 GB. Hem RAM belelk hem işlemci hem de Adreno 506 grafik birimiyle Xiaomi Mi Max 2, beklenen performansı da verebilecek. Bu kısımda son olarak depolama biriminde 64 GB ve 128 GB seçiminin yapıldığını da ekleyelim.

Xiaomi Mi Max 2 Pil ve Kamera

Yeni serinin en çok konuşulan özelliği pil. 5300 mAh kapasiteli piller telefonun çok uzun süre kullanım sunmasını sağlıyor. Başka cihazları şarj etme, Qualcomm Quick Charge 3.0 hızlı şarj özelliği gibi birçok özelliği bulunan akıllı telefonun, 57 saat konuşma süresi gibi bir süre sunması da bir hayli ilginç. Bunun dışında kamera kısmında ise 12 MP arka ve 5 MP ön kamera görüyoruz. Kamera kısmında sadece ön kameranın selfie özelliği gibi bir ekstra özelliği dikkat çekiyor.

Fiyat ve Çıkış Tarihi

Telefonun tüm bu üstün özelliklerine karşın 64 GB versiyon 250 dolar, 128 GB ise 290 dolar olarak açıklandı. Oldukça uygun ücretlerle satışa çıkacak telefonun 1 Haziran’dan sonra piyasaya çıkmaya başladı belirtildi.