Mobil işlemci üretimi konusunda en başarılı firmalardan biri olan Qualcomm, yeni işlemci sınıflarını genişletmeye devam ediyor. Amiral gemisi modeli Snapdragon 835, hala amiral gemisi akıllı telefonların işlemcileri olarak kullanılıyor. Samsung’un son seri telefonlarında da yer alan üst segment işlemcilerin yanı sıra, orta segment modelleri de marka tarafından sürekli olarak güncelleniyor. Snapdragon 660 ve Snapdragon 630 modellerinden sonra şimdide Snapdragon 635 mobil işlemcileri için hazırlıkların başladığı ortaya çıktı.

Snapdragon 635 Nasıl Bir İşlemci Olacak?

Markanın 14 nm üretim süreciyle üreteceği belirtilen işlemcilerinin, 8 çekirdek olacağı belirtiliyor. Snapdragon 635 içerisinde yer alan 8 çekirdek ise 4+4 kümelemesini kullanacak. Snapdragon 635 modelinin ilk 4 çekirdeğinde küçük ve tasarruflu seriler kullanılacak. Diğer 4 çekirdek içerisinde ise büyük ve yüksek performans göreceğiz. Snapdragon 635 Saat hızlarının ise performans kümesinde 2.2 GHz, tasarruf kümesinde ise 1.8 GHz saat hızı sunulacağı belirtiliyor. Snapdragon 635 böylelikle en az %20 daha başarılı bir işlemci olacak. Snapdragon 635 modeli için başka bir detay henüz belli değil. Fakat bir sürpriz daha var.

Snapdragon 670 Modeli Gelecek Mi?

Henüz kesin olmamakla beraber 635 serisinin tanıtımında Snapdragon 670 modeli işlemcilerine de yer verilebileceği düşünülüyor. Fakat bu serinin net olmadığını belirtelim. Snapdragon 670 hızı ve özellikleri konusunda haliyle çok bir bilgi bulunmuyor. Sadece 10 nm üretim sürecinin kullanılacağı iddiası var.