YouTube son zamanlarda kullanıcıların en çok vakit harcadıkları sitelerin başında yer alıyor. Son zamanlarda reklam konusunda agresif politikalar izleyen YouTube kullanıcılardan gelen yorumlara göre reklam politikasını iyileştirme yoluna gidiyor. Bilindiği gibi YouTube'da reklamlar kullanıcıların dikkatlerini çekmek için pek çok farklı şekilde karşımıza çıkıyor. YouTube'da bulunan reklamların en sinir bozucu olanları ise 30 saniyelik süren ve kullanıcıların herhangi bir atlama şansının olmadığı reklamlar. Kullanıcıların epey canını sıkan bu reklamlar artık Google tarafından YouTube'dan kaldırılacak.

YouTube Yeni Bir Reklam Politikasına Geçiş Yapacak!

Kullanıcılar sürekli olarak çıkan YouTube reklamlarına karşı yeni önlemler almaya devam ederken gelecekte böyle önemler almaya gerek duyulmayabilir. YouTube'dan gelen açıklamaya göre 30 saniyelik durulmayan ve geçilmeyen reklamlar 2018 yılı itibariyle tarih olacaklar. YouTube'a bunun yerine "hem kullanıcıların hem de reklam verenler için daha iyi olacak yeni bir formata geçilecek" açıklaması yapıldı.

Kullanıcıların Geçilemeyen Reklam İşkencesi Devam Edecek!

YouTube'un hali hazırda olmazsa olmazı olan 30 saniyelik reklamlar kaldırılsa da 20 saniyelik reklam slotları dahil diğer reklamlar geçilmeyecek. Yani kullanıcıların 30 saniyelik işkencesi 20 saniyeye düşecek. Google'ın bu kararı elbette ki ciddi bir para kaybına neden olabilir ancak Facebook, Instagram ve Snapchat gibi platformlar video reklam konusunda kendini epey bir geliştirdi. Google'ın da bu modaya uyup kendini geliştirmesi bekleniyor. Bakalım 2018 yılı itibariyle Google YouTube reklamları için nasıl bir yol izleyecek?