Günümüzde pek çok kişi videolar izlemek ve videolarını yüklemek için YouTube'u tercih ediyor. Günlerinin önemli bir kısmını YouTube üzerinde geçiren kullanıcılar için hayati bir öneme sahip olan gece modu özelliği artık kullanıcılar tarafından kullanılabilecek. YouTube'un uzun süredir konuşulan ancak bir türlü gerçekleşmeyen hizmeti olan Gece Modu sonunda dolaylı yollardan kullanıcıların kullanımına sunuldu. Kullanıcılar artık sadece birkaç hamleyle YouTube'un gece modunu yani karanlık modu kullanmaya başlayabilecek.

Google Chrome Kullanıcıları YouTube Gece Modunu Kullanabilecek!

Bir Reddit kullanıcısı tarafından keşfedilen YouTube'un karanlık modunu kullanmak isteyen kullanıcılar Google Chrome'un en güncel sürümüne sahip olmalarıyla birlikte bu özelliği kullanabilecekler. Windows kullanıcıları Google Chrome'u açtıktan sonra CTRL + SHIFT + I tuşlarına basarak geliştirici konsolunu açıp aşağıdaki satırı yapıştırmaları gerekiyor.
document.cookie="VISITOR_INFO1_LIVE=fPQ4jCL6EiE"
Kullanıcıların bu satırı yapıştırmalarının ardından YouTube sayfalarını yapıştırmalarıyla birlikte sayfalarını yeniledikten sonra profil sayfalarını tıklayan kullanıcılar "Gece Modu"'nu kullanabilecekler.

Özelliği Firefox'ta Aktif Hale Getirilebilecek!

Ayrıca YouTube'un gece modu'nu Google Chrome tarayıcısından başka Mozille Firefox tarayıcısını kullanan kullanıcılar da yine CTRL + SHIFT + I tuşlarını kullanarak geliştirici konsolunu açıp bu sefer "allow pasting" komutunu girerek yine Google Chrome'da olduğu gibi YouTube'un gece modunu kullanabilecek. YouTube'a bu komutlar girilerek YouTube'un sadece gece modu açılmıyor tasarımda da önemli iyileştirmeler yapılıyor. Bakalım YouTube'un bu yeni özelliği YouTube tarafından tüm kullanıcılara sunulacak mı?