Android cephesinin önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Alcatel'ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu Alcatel Idol 5S kısa süre içinde tanıtılacak! Kısa bir süre önce Türkiye'de Idol 4, Pop 4S ve Shine Lite modellerini satışa sunan Fransız Alcatel'in 2017 yılında tanıtacağı Alcatel Idol 5S'e ait detaylar ünlü performans uygulaması Geekbench'te göründü. Orta seviyede konumlandırılan Alcatel'ın bu yeni akıllı telefonunun fiyat / performans alanında iyi bir çözüm olacağı beklenirken benchmark testinde aldığı sonuçlar ise iyi bir model olacağı izlenimini yaratıyor.

Alcatel Idol 5S Özellikleriyle Dikkat Çekiyor!

Alcatel Idol 5S'e ait oldğu iddia edilen skorlara bakılırsa MediaTek'in Helio P20 işlemcisinden gücünü alacak olan bu yeni akıllı telefon MT6757 işlemcisiyle gelecek. 1.7 GHz hızında ve 8 çekirdekli yapısıyla dikkat çeken bu işlemci 3 GB RAM ile desteklenecek.

Android 7.0 İle Gelecek!

Skorlara bakıldığında tek çekirdekte 824 puan aldığı ve çoklu çekirdek testinde ise 3421 puan aldığı görülüyor. Alcatel Idol 5S ayrıca Google'ın son Android sürümü Android 7.0 Nougat ile geliyor.

2K Ekranla Gelebilir!

Alcatel Idol 5S'in özelliklerine bakıldığında ise 5.7 inç büyüklüğünde 2K ya da Full HD çözünürlüğünde bir ekranla AMOLED bir ekranla gelecek olan Idol 5S ayrıca 3 GB RAM ve 32 GB / 64 GB dahili depolama alanı sunacak. 16 megapiksel ana kamera ve 8 megapiksel çözünürlüğünde bir selfie kamerasıyla gelecek olan Alcatel Idol 5S ayrıca microSD kart desteği sunacak. Alcatel'in bu yeni akıllı telefonu Idol 5S'in 26 Şubat'ta düzenlenecek olan MWC 2017 etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.