Amazon'un ticaret alanında dev bir şirket olduğu herkes tarafından biliniyor. Ticaret alanında önemli şeyler başaran Amazon rotasını artık ticaretten farklı sektörlere de çevirmiş durumda. Daha önce pek çok alanda çalışmalar sürdüren Amazon, Skype ve Google Hangouts gibi videolu sohbet programlarına rakip olacak program olan Amazon Chime'i tanıttı.

Çoklu Platform Desteği Sunuluyor!

Amazon'un Amazon Web Services hizmeti tarafından sunulan Chime özünde şirketleri merkezine oturtan bir video konferans hizmeti olarak karşımıza çıkıyor. Amazon'un Chime programı; Android, iOS, Windows ve macOS platformunda çalışabiliyor. Chime, internet üzerinden hızlı toplantı oluşturmaya, VoIP ve video aramalara izin veriyor. Chime ayrıca anında mesajlaşma ve ekran paylaşma işlevlerini de kullanıcılılarına sunuyor.

Çeşitli Paketler Mevcut!

Amazon'un Chime'i farklı özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Chime'in "Basic Edition" sürümü iki kişinin sohbeti arama veya video ile ücretsiz görüşmesine izin veriyor. Chime'in Plus Edition sürümünde ise Active Directory yönetiminin özellikleriyle birlikte, kullanıcı başına 1 GB mesajlaşma ve eposta alan adı ekleyebilme işlevleri sunuluyor ve bu özellikler ayda 2.50 dolara sunuluyor. Chime'in Pro Edition sürümünde ise videolu görüşme, sınırsız VoIP arama ve ekran paylaşma özelliği ayda 15 dolara sunuluyor.

Hizmetler Tier 1 İle Sağlanacak!

Amazon hizmetler için Level 3 ile anlaşmış ve bu sayede toplu görüşmelerde Level 3'ün Tier 1 telekomünikasyon çözümleri üzerinden Chime hizmetleri sunuluyor.

Ücretsiz Deneme Sunuluyor!

Amazon'un Chime servisini denemek isteyen kullanıcılar herhangi bir kredi kartı bilgisi vermeden 30 gün süreyle Pro Edition hizmetleri sunuluyor. 30 günlük deneme sürümü bitince üyelik otomatik olarak Basic Edition'a geçiyor. Kullanıcılar ödeme yaptıkları halde diledikleri sürüme geçiş yapabilecekler.