Android işletim sisteminde güncellemelerin bu kadar uzun bir süreçte yayınlanmasının birtakım nedenleri var. Android işletim sistemlerinde güncellemelerin gecikmesinin en büyük nedeni güncellemelerin uyum sürecinin olması. Hemen hemen her markanın kendi akıllı telefon serileri için bu uyum sorunlarını çözerek güncellemeleri o şart ile yayınladığını biliyoruz. Kimi zaman yüklenen bir uygulamanın neden olması kimi zamanda sistemde meydana gelen bir hatanın olması nedeniyle, bu uyum sorunlarına bağlı olarak kullanıcılar Systemui Çalışmayı Durdurdu hatası ile karşı karşıya da kalabiliyor. Arayüzün kullanılmaz hale gelmesine ve kimi durumlarda çok uzun süren bir hata olmasıyla beraber Systemui Çalışmayı Durdurdu hatası Android kullanıcılarının en çok sorun yaşadığı konulardan biri olarak biliniyor. Genelde uyum sorunundan kaynaklı olan Systemui Çalışmayı Durdurdu hatasını çözme adına kullanıcıların yapabilecekleri bazı adımlar da var. Bu adımlar neler? Systemui Çalışmayı Durdurdu sorunu nasıl çözülür? Bakalım.

Systemui Çalışmayı Durdurdu Sorununun Çözümü

Bu sorunu çözme adına akıllı telefonunuzun ön bellek bölümünü silmek gerekiyor. Systemui Çalışmayı Durdurdu sorununa çözüm olacak ön bellek silme işlemlerinin nasıl yapıldığına bakalım.
  • Systemui Çalışmayı Durdurdu sorunu çözümü için öncelikle telefonunuzu tamamen kapatın.
  • Telefonu tamamen kapattıktan sonra “kurtarma moduna” girmeniz gerekiyor.
  • Kurtarma moduna girmek hemen her cihazda farklı şekilde çalışıyor. Android cihazlarda genel olarak kullanılan sistem ise “güç + ses açma tuşu + Home tuşu” kullanımı yaparak root ekranına giriş yapmanız gerekiyor.
  • Eğer telefonunuzda root ekranı bu şekilde açılmıyorsa kısa bir araştırma ile kendi modelinizle bu menüye nasıl gireceğinizi öğrenebilirsiniz.
  • Kurtarma moduna girdikten sonra ise “wipe cache partition” seçeneğine gelmeniz gerekiyor.
  • Güç tuşuna basıp bu menüye girince cihazın ön belleği temizlenmeye başlıyor.
  • Daha sonra cihazın açılış ekranına gelmesi ve hemen arından da yeniden başlatma işlemi yapmanız gerek. Bundan sonra sorun çözülecektir. Systemui Çalışmayı Durdurdu sorunu için en çok kullanılan sistem bu olarak biliniyor.