Android, tüm mobil dünyasının en çok kullanılan işletim sistemi olarak biliniyor. Tüm mobil platformlar içerisinde %80’nin üzerinde bir kısım tarafından kullanılan Android işletim sistemi hemen her modelde kullanılan işletim sistemlerinden biri olunca Android işletim sisteminin ayarları bir hayli merak ediliyor. Özellikle doğrudan genel kullanımı etkileyecek olan bazı ayarlar hemen her Android kullanıcısı tarafından bilinmesi gereken ayarlar olarak öne çıkıyor. Bu ayarlardan birisi de Geliştirici Ayarları. Android Geliştirici Ayarları kullanıcıların akıllı telefonlarının özelliklerini çok daha iyi yönetmesini sağlıyor.

Android Geliştirici Ayarları Neden Kullanılır?

Android Geliştirici Ayarları, biraz daha teknik bilgi isteyen bir bölüm olmasına karşın Android işletim sistemini çok daha iyi yönetmenizi sağlar. Android Geliştirici Ayarları sayesinde telefonunuzun yavaşlamasına neden olan birçok ayarı düzenleyebilirsiniz. Pencere animasyonlarının tüm ayarları, animatör süreleri, ekran geçişlerinde yer alan animasyonlar, arka planda öne çıkan veri tüketen uygulamaları kapatma gibi birçok işlemi Android Geliştirici Ayarları üzerinden yapabilirsiniz.

Android Geliştirici Ayarları Nasıl Açılır?

Peki Android Geliştirici Ayarları nasıl açılıyor? Bunun için yapmanız gereken işlem oldukça basit. Android Geliştirici Ayarları kısmına girmek için yapacağınız işlemler şöyle;
  • Uygulama menüsü üzerinden “Ayarlara” giriş yapıyoruz.
  • Genelde en alt menü bölümünde bulunan “telefon hakkında” kısmına giriş yapmanız gerekiyor.
  • Buradan “seri numarası, yapım numarası, telefon numarası, model numarası” şeklinde farklı serilere göre farklı ifadelerin yer aldığı telefonunuzun seri numarasını göreceksiniz. Yapmanız gereken bu numaraya tam 7 kez tıklamak. Son 3 tıklamanızda da “geliştirici sürümüne 3 tıklama” şeklinde uyarı alıyorsunuz. Böylelikle Android Geliştirici Ayarları kısmına girmek mümkün.