Mobil cihazların artık hayatımızda vazgeçilmez derecede yer etmesiyle birlikte bu cihazlarda kullanılan işletim sistemleri de önem kazanmaya başladı. Google'ın mobil cihazlar için sunduğu ve dünyada en çok kullanılan mobil işletim sisitemi olan Google Android'in merakla beklenen Android 8.0 sürümünün sahip olacağı isim belli oldu.

Google'ın En Yetkili İsimlerinden Birisi Açıkladı!

Google'ın Android, Chrome OS ve Google Play Store servislerinin başında olan Google'ın Başkan Yardımcısı Hiroshi Lockheimer'in kişisel Twitter hesabı üzerinden atmış olduğu tweet Android'in yeni sürümü olacak olan Android 8.0 sürümünün sahip olacağı ismi ortaya çıkartmış olabilir.

Yeni Android Oreo'mu Olacak!

Lockheimer kişisel Twitter hesabı üzerinden atmış olduğu tweette Oreo temalı bir paylaşımda bulunması Android'in merakla beklenilen yeni Android sürümünün sahip olacağı adın yoksa Android 8.0 Oreo mu olacağı sorusunu akıllara getirdi. Paylaşılan videonun başında Oreo bisküvi bulunuyor ve bilindiği gibi Google her Android sürümünü bir tatlı adıyla süslüyor.

Bir Sonraki Android'in Adıda Belli Olmuş Olabilir!

Lockheimer ayrıca Android'in bir sonraki sürümü olan Android 9.0'ın adının da P ile geleceğinin bilindiği için attığı bir diğer tweette 2018 yazarak Pocky adında olan çikolatalı çubuğu paylaştı. Bu paylaşım ise Android'in bir sonraki sürümü olacak olan Android 9.0'da kullanılacak olan P takısının aslında Pocky olacağı düşüncesini oluşturdu.

Android 8.0 Mart Ayında Belli Olacak!

Android 9.0 için daha çok zaman var ancak Android 8.0'ın adını ve sahip olacağı özellikleri Google'ın mart ayında düzenleyeceği Google I / O etkinliğinde ortaya çıkacak.