Teknoloji devi Apple'ın ilk giyilebilir teknoloji ürünü olan Apple Watch'lar kullanıcılar tarafından çok beğeniliyor ancak kullanım süreleri kullanıcılar tarafından dert ediliyordu. Apple yeni çözümüyle Apple Watch'ların kullanım ömrünü uzatacak!

Apple Apple Watch İçin Yeni Patentler Alıyor!

Apple'ın çok sevilen ürünlerin başında gelen Apple Watch kullanıcılar tarafından büyük bir beğeniyle kullanılmasıyla birlikte Apple Watch'ın bir günü çıkartmaması pek çok kullanıcı tarafından beğenilmeyen yanı olmuştu. Apple geçtiğimiz aylarda Apple Watch'ın yeni modeli olan Apple Watch Series 2'yi 18 saatlik kullanım ömrüyle satışa sunmuşsa da yeni Apple Watch'ların da şarjlarının bu kadar gitmediği ortaya çıkmıştı. Apple Watch'ı yoğun kullanan bir kişi için bu kullanım süresi 6 saate kadar iniyordu. Apple'da bu durumun farkında olacak ki akıllı saatinin kullanıcılarını yarı yolda bırakmaması için çeşitli yeni patentler almaya devam ediyor.

İki Farklı Patent Görüldü!

Apple'ın daha önceden sızdırılan patentlerle Apple Watch'ın bataryasının kayış çevresinde yer alacağına ilişkin bir görsel paylaşılmıştı. Apple'ın bataryayı kayışa taşıma planlarıyla ilgili iki yeni patent daha ortaya çıktı. ABD Patent ve Ticari Mark Ofisi tarafından paylaşılan Apple'ın yeni patentine göre Apple'ın yeni akıllı saati iki olası tasarımla gelebilir. Apple'ın yeni patentinde şarj cihazı yine kayış üzerinde konumlandırılıyor. Apple'ın bir diğer patentinde ise şarj cihazı saatin şasesinin tam altına konumlandırılmış durumda. Bu patent de kolay açılır kapanır şekilde kullanılacak ve manyetik bir alan olacak. Kullanıcıların bileklerinin ısınmaması için de ayrıca özel bir "ısı dağıtma" devresi kullanılacağı görülüyor. Apple'ın bu yenilikçi patentlerini elbette ki Apple Watch 3'de kesin göreceğiz gibi bir durum söz konusu değil. Diğer bir taraftan Apple'ın bu patentleri Apple Watch Series 2 için aldığı görülüyor. Apple'ın sürekli olarak yeni bir şeylerin patentlerini aldığını düşünürsek her yeni patenti kullanmak zorunda olmadığı sadece bu patentleri fikirlerini korumak amaçlı aldığı görülüyor.