Dün pek çok yerde Apple'ın uluslararası garanti kapsamında Türkiyie'yi çıkartacağına dair haberler geldi. Apple'ın bu kararı Türkiye'deki pek çok kullanıcı tarafından büyük bir tepki çekerken Apple tarafından bir açıklama gelmemesi kullanıcılar için hala bir umut böyle bir bir durumun söz konusu olmayacağı düşüncesini uyandırdı. Ancak Apple bugün yaptığı açıklamada ilerleyen günlerde konuyla ilgili daha açıklayıcı bir açıklama yapacağı ve kullanıcıların mağdur olmaması için böyle bir çalışma sürdürdüklerini aktardı.

Apple Türkiye Çalışanları Aktardı!

Apple'ın Türkiye müşteri temsilcileri konuyla ilgili bilgi edinmek isteyen Apple kullanıcılarına "Konuyla ilgili net bilgilerinin olmadığını ancak Apple'ın uluslararası garantisinin artık Türkiye'de kullanılmadığını konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde bir açıklama yapılacağını" aktardı.

Apple Uluslararası Garanti Kapsamından Türkiye'yi Çıkarttı!

Bilindiği gibi Apple'ın iPhone ve iPad modellerini başka ülkelerden alan kullanıcılar dünyanın neresinde olursa olsun bir yıl boyunca ücretsiz garanti hizmetinden yararlanabiliyordu. Ancak Apple'ın son kararıyla birlikte bu kullanıcılar başka ülkelerden aldıkları cihazları Türkiye'de garanti kapsamında tamir ettiremeyecek. Apple'ın değişen Türkiye garanti şartlarıyla birlikte artık Türkiye'den alınan iPhone ya da iPad yurt dışında Apple tarafından değiştirildiyse değiştirilen bu yeni cihaz Türkiye'de yeniden kullanması için BTK'ya kaydının yapılması gerekecek. Apple'ın Türkiye için böyle bir karar almasının nedeni yurt dışında daha uygun fiyatlardan satılan cihazların Türkiye'den alınmasını sağlamak olarak gösteriliyor.