Ünlü güvenlik yazılımı olan TrendMicro'nun her yıl düzenlediği ve pek çok hackerın katıldığı Pwn2Own etkinliğinin son etkinliği Pwn2Own 2017 yine ilginç hacklere sahne oldu. Yarışmaya katılan Samuel Groß ve Niklas Baumstark Apple'ın en yeni bilgisayarı olan Touchbar'lı MacBook Pro'yu hackledi.

MacBook Pro Hacklendi!

TrendMicro'nun klasikleşen yarışmalarından birisi olan Pwn2Own 2017 Apple'ın çok güvendiği bilgisayarı olan yeni MacBook Pro'nun hacklenmesine sahne oldu. Yarışmaya katılan hackerlardan olan Samuel Groß ve Niklas Baumstark macOS'te Safari üzerinde bulunan bir açıktan yararlanıp root yetkisine ulaştılar ve Apple'ın yenilikçi fikri olan TouchBar'a diledikleri şeyi yazmayı başardılar. Yaptıkları bu hackle birlikte 28.000 dolarlık bir ödülünde sahibi olan Samuel Groß ve Niklas Baumstark etkinliğin gözde isimlerinden oldular.

150.000 Dolar Dağıtıldı!

Ayrıca etkinli farklı hack girişimlerine de sahne oldu. Bu hack girişimlerinin en önemlileri ise Microsoft Edge'in, Adobe Reader ve Ubuntu'nun hacklenmesi oldu. Güvenlik yazılımı TrendMicro'nun toplamda 150.000 dolarlık bir ödül dağıttığı Pwn2Own etkinliğinin yenisi merakla bekleniyor.