Pek çok kişinin almak istediği ancak çeşitli evrak sorunlarından dolayı bir türlü alamadığı ".tr" uzantı alan adları için yeni bir dönem hayata geçiyor. Bilindiği gibi ".com.tr", ".org.tr" ve ".net.tr" alan adlarını almak isteyen kullanıcılar istenilen resmi evrakları temin etmeden bu uzantıya sahip alan adlarını satın alamıyorlardı. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte istenilen resmi evrakların ibrazının zorunluluğu ortadan kalkacak. Alan adlarındaki belge zorunluluğu ortadan kaldırıldığında elbette ki ilk gelen kişiler alacak.

Belge Zorunluluğu Ortadan Kalkacak!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenmiş olan Türkiye DNS Forumu'nda bir konuşma yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Fatih Sayan, resmi evrak zorunluluğu gerektiren alan adlarına yönelik açıklamalar yapmıştı. Nitekim bu konuşma esnasında şimdilik Ticaret Odası, Türk Patent Enstitüsü ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi kurumlardan alınan belgeler ile satın alma başvurusu yapılabilen alan adlarına çok kısa bir süre içerisinde bu engelin kalkacağını ve dileyen kişilerin bu alan adlarını alabilecekleri Fatih Sayan tarafından açıklanmıştı.

İlk Gelen Alacak!

Ayrıca Ömer Fatih Sayan "Sadece belli belgelerle birlikte tahsis edilen '.com.tr', '.org.tr' ve '.net.tr' uzantılara sahip olacak alan adları "ilk gelen alır" prensibiyle tahsis edilecektir." şeklinde devam etti. Sayan konuyla ilgili yürütülmekte olan çalışmanın halen devam ettiğini ve bu kararın ne zaman tam anlamıyla hayata geçeceğinin belli olmadığını ancak çok da zor olamayan bu gelişmelerin kısa bir süre içerisinde tamamlanıp bir an önce kullanıcılara sunulacağını ifade etti.