Mobil oyun dünyasının en ünlü firmalarından biri olan Gameloft geçtiğimiz günlerde uzun süredir merakla beklenen Iron Blade Medieval Legends oyununu yayınladı. Yayınlanmasıyla beraber ilgi odağı haline gelen oyunun hem Android sürümü hem de iOS sürümü büyük oranda beğeni topladı. Kısa süre içerisinde editörün seçimi olarak sunulan Iron Blade Medieval Legends yapımının nasıl bir oyun olduğunu daha detaylı olarak ele alalım.

Iron Blade Medieval Legends Nasıl Bir Oyun?

İlk olarak Iron Blade Medieval Legends serisinin nasıl bir oyun olduğundan bahsetmek gerekiyor. Oyunda Lort Baal isminde dünyayı ele geçirmek isteyen şeytani bir krala karşı mücadele veriyorsunuz. Tüm oyunda da amacınız kötü karakterin dünyayı ele geçirme planlarını durdurmak. Bunun için kontrol ettiğimiz karakterinde demir kılıçlı kurtarıcı olarak değerlendirildiğini belirtelim. Iron Blade Medieval Legends serisinin açıklanan hikayesi genel hatlarıyla bu şekilde. Orta Çağ’da geçen hikayede kimi zaman hortlak sürüleriyle kimi zamanda vampirlerle mücadele ederek kötülüğün yayılmasını engellemeye çalışıyorsunuz.

Iron Blade Medieval Legends Dinamikleri

Yapımın hikayesini konu edindikten sonra şimdi ise oyunun dinamiklerine geçelim. Yapımda hem Android akıllı telefonlarda hem de iOS akıllı telefonlarda rahat kontrol için özel bir dövüş dinamiği sistemi kullanılmış durumda. Bunun dışında yapımın en büyük artısı kullanıcıların kendi oynanış stillerine göre özel dövüş dinamikleri oluşturabiliyor olması. Iron Blade Medieval Legends oyununda kullanılan bu kombo yapısıyla beraber kahramanımızın yeteneklerini geliştirerek çeşitli bitirici kombolar da oluşturabiliyorsunuz.

Iron Blade Medieval Legends Level Sistemi

Google Play Store ve App Store üzerinden indirmeye açılan oyunun level sistemi de oldukça kullanışlı. Ne kadar başarılı bir oyun ortaya koyarsanız oyunda o kadar çok tecrübe puanı elde edebiliyorsunuz. Elde ettiğini tecrübe puanları sayesinde ise hem zırhlarınızı hem de silahlarınızı geliştirebiliyorsunuz. Üstelik oyunda beceri puanlarınızı arttırıp çeşitli güçlerde alabiliyorsunuz.  

Çoklu Oyuncu Modu

Oyunda bahsettiğimiz hikaye modunu tercih edebileceğiniz gibi bunun dışında çoklu oyuncu modunu da tercih edebilirsiniz. Çoklu oyuncu modunda ise kale fethi adı verilen bir sistem kullanılıyor. Çoklu oyuncu modunda yapabildiklerinizi ise şöyle sıralayabiliriz;
  • Kaynaklarını ele geçirmek için başka oyuncuların kalelerine saldırabiliyorsunuz.
  • Kendi kaynaklarınızı korumak için kalelerinize savunmalar kurabiliyorsunuz.
  • Çoklu modda sürekli kale koruması için kendi birimlerinizi yetiştirip savunma oluşturabiliyorsunuz.

Oyun Hakkında Tüm Teknik Bilgiler

Gelelim işin teknik kısmına. Iron Blade Medieval Legends oyununu oynamak için Android ve iOS işletim sistemlerine sahip cihazlarınızdan oyunu indirmeniz gerekiyor. Gameloft tarafından yayınlanan yapım Android işletim sistemlerinde 4.0.3 işletim sistemi ve üstü sürümlere ihtiyacınız var. iOS işletim sistemleri için ise iOS 8 ve üstü işletim sistemine ihtiyaç var. Bunun dışında Google Play Store ve App Store üzerinden indirme yapabilirsiniz. Ayrıca Windows versiyon içinde Store üzerinden oyunun yayınlandığını belirtelim.