BlackBerry'nin son zamanlarda üretmiş olduğu başarılı Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarına bir yenisini daha ekliyor. BlackBerry şimdide uzun süredir konuşulan Mercury adıyla bilinen akıllı telefonunu tanıttı.

Klavye Kaydırma Özelliğiyle Geliyor!

BlackBerry'nin Mercury adıyla bilinen bu yeni akıllı telefonu sızıntılardan çok farklı bir şekilde tanıtıldı. BlackBerry KEYone adında olan cihaz aslında orta segment cihazlarının sunduğu özellikleri sunuyor ve BlackBerry ruhunu tamamen yansıtıyor. BlackBerry KEYone'da bulunulan klavyenin üzerine BlackBerry klasiği olan kaydırma hareketini yapabiliyorsunuz. Bilinidği gibi bu özellik ilk olarak BlackBerry'nin 2014 yılında satışa çıkarttığı BlackBerry PassPort'ta sunulmuştu. Görünüşe göre BlakcBerry bu özellikten bir süre daha vazgeçmeyecek.

Klavye Üzerinden Hızlı Erişim!

BlackBerry'nin yeni akıllı telefonunu KEYone adıyla sunmasının nedeni ise BlackBerry'nin klavye üzerine eklediği özel bir özellikten geliyor. BlackBerry'nin bu yeni özelliğiyle birlikte adından da anlaşılacağı üzere klaye üzerinde tek tuşla özel işlemler yerine getirilebiliyor. Yani klavye üzerinde "F" harfine basıldığında Facebook uygulaması açılırken kullanıcılar her tuşa özel bir atama yapabiliyor. Kullanıcılar bu özelliği aktif hale getirmek için BlackBerry KEYone üzerindeki tuşlara kısa süreli ya da uzun süreli basıp aktif hale getirebiliyorlar.

Orta Segment Özelliklere Sahip!

BlackBerry'nin bu yeni akıllı telefonu olan BlackBerry KEYone'ın teknik detaylarına bakıldığında gücünü Qualcomm'un Snapdragon 625 işlemcisinden alıyor. 3 GB RAM ve 32 GB'lık dahili depolama alanıyla gelen BlackBerry KEYone'da depolama alanı microSD kart ile arttırılabiliyor. Ayrıca BlackBerry KEYone enerjisini 3.500 mAh kapasiteli bir bataryadan alıyor. Qualcomm'un Quick Charge 3.0 teknolojisiyle gelen BlackBerry KEYone ayrıca Android 7.1 Nougat işletim sistemiyle geliyor. Önümüzdeki aylarda satışa sunulacak olan BlackBerry KEYone Avrupa'da 599 Euro'dan satışa sunulacakken Amerika'da ise 549 dolardan satışa çıkacak.