Asus, bugün düzenlenen Computex 2017 fuarı kapsamında yeni ürünlerini bir bir ortaya çıkarmaya başladı. İlk olarak yeni nesil router cihazı Asus Blue Cave serisiyle dikkat çeken markanın daha sonra ise dünyanın en ince laptop serisini tanıttı. Asus Zenbook Flip S modeli olarak tanıtılan yeni seri bilgisayarların tasarımları ve özellikleriyse bir hayli beğeni topladı. Hemen tasarımdan başlayalım.

Asus Zenbook Flip S Tasarımı

Asus Zenbook Flip S modelinin en çok öne çıkan kısmı tasarımı. Tasarım konusunda tamamen metal kasa kullanımı yapıldığını belirterek başlayalım. Fakat kasa metal olsa da ağırlık pek fazla artmamış. Özel bir menteşe sistemi kullanılan bilgisayarın hem tablet olarak hem de bilgisayar olarak kullanılması mümkün. 2’si 1 arada serisine üye olan Asus Zenbook Flip S modelinin 10.9 mm inceliğinde ve sadece 1.1 kg ağırlığında olduğunu da eklemek gerekiyor. Genel olarak tek renk düzeninin benimsendiği seride tasarımın dışında özelliklerde bir hayli ilgi çekici.

Asus Zenbook Flip S Tüm Teknik Özellikleri

Asus Zenbook Flip S serisinin öncelikle ekranlarını ele alalım. 2’si 1 arada model olmasına karşın Asus, bu seride özel bir ekran teknolojisi kullanmış durumda. 13.3 inç ekran boyutuna karşın modelin ekran kısmında NanoEdge 4K UHD teknolojisi kullanılmış. 4K çözünürlük değerinde maksimum renk derinliği sunulmasını sağlayan teknoloji hem çözünürlük değerinin maksimum seviyede olmasını hem de görüntü derinliğinin en iyi şekilde verilmesini sağlıyor. NanoEdge 4K UHD ekranların dışında modelin Gorilla Glass 5 camlarını da unutmamak gerekli. Asus Zenbook Flip S için donanım teknolojilerinde de yine üst düzey çözümler sunuluyor. Intel Core i7 işlemci sunan seri, maksimum olarak 3.5 GHz seviyesine çıkıyor.  İşlemci kısmında bekleneni veren Asus Zenbook Flip S modelinin RAM bellek kısmında ise 16 GB seçimi yapıldığını görüyoruz. Depolama alanında ise 1 TB SSD değerine kadar çıkmak mümkün.

Asus Zenbook Flip S Bağlantı Teknolojisi ve Ekstralar

Asus Zenbook Flip S modelinin ekstra olarak parmak izi teknolojisini de sunduğunu belirtelim. Parmak izi sistemlerinin yanı sıra Harman Kardon ses teknolojisini de sunacak olan bilgisayarın, toplamda 11-12 saatlik pil ömrü de dikkat çekmekte. Computex 2017 fuarının en ilgi çeken ürünlerinden biri olan Asus Zenbook Flip S fiyatı ise 1.100 dolar olarak açıklandı.