Android akıllı telefonlar ile iOS akıllı telefonları arasında birçok kullanım farklılıkları bulunuyor. iOS işletim sistemi kullanan iPhone cihazlarından Android serisine geçerken ya da tam tersi Android akıllı telefonlardan iOS işletim sistemi kullanan telefonlara geçerken, işletim sisteminde yer alan farklılıklar kullanıcıların bir süre zorlanmasına neden oluyor. Özellikle Android akıllı telefonlardan iOS kullanan iPhone akıllı telefonlara geçen kullanıcılar, ilk aşamada çok basit ayarlara bile yabancı kalabiliyor. En basit ayarlardan biri olmasına karşın, iOS işletim sistemine yeni geçmiş kullanıcılar için farklılıklar içeren ayarlardan birisi de iPhone saat ayarlama. Peki iPhone saat ayarlama en kolay şekilde nasıl yapılır? Kullanıcıların bilmesi gerekenler neler?

iPhone Saat Ayarlama için Tüm Bilinmesi Gerekenler

iPhone saat ayarlama konusunda bilmeniz gereken bazı püf noktalar var. Öncelikle kullanıcıların iPhone saat ayarlama yaparken, otomatik saat ayarlama mı yoksa manuel saat ayarlama mı yapacağınızı seçmeniz gerekiyor. Aslında iPhone saat ayarlama yaparken, en çok otomatik ayarlama özelliği kullanılıyordu. Bu şekilde saat ayarlamak için uğraşmıyordunuz. Fakat ülkemizde saat dilimi değiştirmeme kararının alınmasının ardından otomatik iPhone saat ayarlama çok fazla tercih edilmemeye başladı. Bunun için son dönemde daha çok manuel ayarlama kullanılıyor. iPhone saat ayarlama için yapmanız gereken işlemler ise şöyle;
  • Manuel saat ayarlaması yapmak için öncelikle “otomatik saat ayarı” özelliğini kapatmanız gerekiyor.
  • Bunun için iPhone uygulama menüsünden “ayarlar” kısmına giriş yapıyoruz.
  • Ardından “Genel” sekmesine tıklamanız gerekecek.
  • Genel menüsü altından ise “Tarih ve Saat” menüsüne girmeniz gerekiyor.
  • Burada “otomatik ayarla” seçeneğini göreceksiniz. Yeşil yani aktif konumda olan saat ayarlarını pasif duruma getirmeniz gerekiyor.
  • Artık manuel iPhone saat ayarlama yapmanız mümkün. Bunun içinde saat dilimi bölümünün altında bulunan tarih ve saat kısmında ayarlamalar yapabilirsiniz.