Geçtiğimiz yıl içerisinde Facebook, yeni bir özelliğinin üzerinde çalışmalara başlamıştı. Facebook’un yaptığı çalışmayla beraber uygulamaya Facebook Wİ-Fİ Bul özelliğinin ekleneceği konuşuluyordu. Teknoloji devinin testlerinde başladığı yeni özellik için ilk olumlu sonuçlarda alınmıştı. Fakat yeni özellik bir türlü yayınlanmamıştı. Şimdi ise merakla beklenen özelliğin hem Android hem de iOS işletim sistemleri için yayınlandığı da açıklandı. Peki Facebook Wİ-Fİ Bul özelliği nedir? Nasıl kullanılır?

Facebook Wİ-Fİ Bul Nedir?

Facebook Wİ-Fİ Bul özelliği adından da anlaşılacağı gibi kullanıcıların çok kolay bir şekilde Wİ-Fİ ağlarını bulmalarını sağlıyor. Mobil verinizin bittiği ya da sıkıntılı olduğu bir durumda Facebook Wİ-Fİ Bul sayesinde size yakındaki kablosuz ağlar gösteriliyor. Herkesin bağlanabileceği kablosuz ağların otomatik olarak Facebook üzerinden gösterilebileceği belirtiliyor. Sadece herkese açık noktalarda değil işletmelerin kablosuz ağları da kullanıcılara gösterilebilecek. Bunun içinse mutlaka Facebook Wİ-Fİ Bul sistemine işletmelerin kayıt yaptırması gerekiyor. Kayıt yaptıran işletmelerinde harita üzerinde görüntülenebildiğini de belirtelim.

Facebook Wİ-Fİ Bul Nasıl Kullanılır?

Facebook Wİ-Fİ Bul özelliğini kullanmak için yapacaklarınızda oldukça basit. Yapmanız gerekenler şöyle;
  • Daha fazlası sekmesine girmeniz gerekiyor.
  • Burada güncelleme sonrasında eklenen yeni bölüm “Wi-Fi Bul’a” girmeniz ve özelliği açık konuma getiriyorsunuz.
  • Bu işlemin sonrasında WİFİ ağlarını görebiliyorsunuz. İsterseniz konumları harita üzerinden de görüntülemeniz mümkün. Bunun için yapacağınız ekstra bir işleme gerek yok.