Her ne kadar Samsung kısa süre önce yeni seri akıllı telefonları, Galaxy S8 serisini satışa sunmuş olsa da markanın şu an en çok kullanılan telefonlarından biri Galaxy S7 Edge, özellikle yeni güncellemelerden sonra ilgi görmeye devam ediyor. Son olarak Android Nougat güncellemeleri alan telefonları hala merak edilen birçok özelliği de olduğunu belirtmek gerekiyor. Merak edilen bu özelliklerden birisi de Samsung’un kavisli ekranla beraber sunmaya başladığı yan ekran kullanımı. Galaxy S7 Edge yan ekran sistemi Samsung’un bir ilke imza attığı sistem olarak biliniyor. Yeni serilerde de yer alan özellikle beraber Galaxy S7 Edge yan ekran sistemi nasıl kullanılır? Bakalım.

Galaxy S7 Edge Yan Ekran Bilinmesi Gerekenler

Galaxy S7 Edge yan ekran çok fazla kısayol gösterebiliyor. Bu yönü ile oldukça başarılı bir özellik olarak gösterilen yeni kenar özelliğinin eski Galaxy serilerine göre de bu yönüyle bir hayli kullanışlı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Galaxy S7 Edge yan ekran farkları şöyle sıralanabilir;

  • Eski serilere ek olarak People edge ekranı (favori kişilerin gösterildiği menü)
  • Son işlemleri gösteren Görevler kısmı
  • Sık kullanılan uygulamaları gösteren Uygulamalar menüsü
  • Finans, spor, haberlerin gösterildiği ve hava durumunun bildirildiği yeni bölümler.
 

Galaxy S7 Edge yan ekran kısmında bilgileri ve menüleri görmek için yapabilecekleriniz ise şöyle;

  • Galaxy S7 Edge yan ekran beslemelerini görmek için ekranınız kapalı konumdayken yan ekranın bulunduğu kısımdan parmağınızı bu kenardan diğer kenara doğru sürüklemeniz gerekiyor.
  • Bu hamleden sonra ekran gelecek. Ekranda yukarı aşağı kaydırarak bildirimler, çağrılar ve bulunan tüm uygulamaları da kontrol edebiliyorsunuz. Galaxy S7 Edge yan ekran sisteminde genel olarak bu şekilde bir kullanım olduğunu belirtelim. Bunun yanında Galaxy S7 Edge yan ekran üzerinde isterseniz uygulama menülerine kadar değiştirmeler ve ayarlamalar yapabiliyorsunuz.