Serilerine giriş seviyesi akıllı telefonlarını da ekleyeceğini açıklayan Samsung, fiyat performans odaklı bu sınıfına son olarak ise Galaxy Wide 2 modeli eklendi. Tasarımıyla beğeni toplasa da fiyat performans odaklı bir akıllı telefon olması ve sınırlı bir alanda piyasaya sürülecek olması Galaxy Wide 2 serisinin, biraz daha arka planda kalmasına neden olmuştu. Öyle ki Galaxy S8 akıllı telefonlarından sonra çok fazla konuşulmasa da Galaxy Wide 2 modeli sonunda resmi olarak tanıtıldı. Telefonların tanıtımı doğrudan Samsung’un kendi ülkesi Güney Kore’de gerçekleştirildi. Resmi olarak tanıtılan yeni serinin özelliklerine bakalım.

Galaxy Wide 2 Teknik Detaylar

Galaxy Wide 2 serisi fiyat performans odaklı ve giriş seviyesi bir akıllı telefon. Bu nedenle modelde çok yüksek özellikler bulunmuyor. Giriş seviyesi özelliklerini de ilk olarak RAM bellek miktarında görüyoruz. 2 GB RAM bellek kullanılan akıllı telefonun, işlemci kısmında 1.6 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli özel bir işlemci kullanılmış durumda. Galaxy Wide 2 serisinin teknik özelliklerinde dikkat çeken bir başka detay ise kameralar. f/1.9 diyafram açıklığına sahip olan 13 MP değerinde arka ve 5 MP değerinde ön kamerası bulunan akıllı telefonların, kameralarının standartları geçemediğini belirtelim.

Galaxy Wide 2 Ekran Detayları

Teknik detaylarından sonra Galaxy Wide 2 serisinin ekran özelliklerinden de biraz bahsetmek gerekli. Genel olarak 8.6 mm değeriyle biraz kalın bir akıllı telefon sunan Samsung’un, ekran kısmında ise 5.5 inç seçimi yaptığını görüyoruz. Super AMOLED ekran teknolojisiyle gelen telefonun 720p çözünürlük değeri de giriş seviyesi için ideal gösterilmekte. Tüm bu özellikleriyle beraber Galaxy Wide 2 serisinin satış fiyatı ise 265 dolar olarak açıklandı.