Günümüzde giyilebilir teknoloji sanal gerçeklik gözlükleri ve akıllı saatlerden daha ileri gidiyor. Google bu anlamda bilindiği gibi öncü şirketlerden birisi. Google'ın 2015 yılında duyurmuş olduğu Project Jacquard'ın detayları Google tarafından paylaşılmıştı. Google Project Jackquard için ünlü amerikan giyim firması olan Levi's ile çalışacağını açıklamıştı. Google ve Levi's'ın bu yeni ürünün adı ve fiyatı ile birlikte sahip olacağı özellikler ortaya çıktı.

Ceket Üzerinden Pek Çok işlem Yapılabilecek!

Google ve Levi's'ın bu akıllı ceketi Commuter adını alıyor ve bu cekette iletken bir kumaş kullanılmış. Bu iletken kumaş sayesinde ceketin bir yüzeyi kullanıcıların komutlarını algılayabilen bir alana dönüştürülmüş. Kullanıcıların akıllı telefonlarıyla Bluetooth bağlantı noktasıyla bağlanabilen bu ceket sahip olduğu bu bölgede basıncı hissedebiliyor ve bu sayede kullanıcıların el komutlarına tepki verebiliyor. Yıkanabilir olan bu ceket ile birlikte kullanıcılar aramaları cevaplandırabiliyor, mesajlara yanıt verebiliyor, yol tariflerini alabiliyor ve Spotify'da dahil olmak üzere müzik uygulamalarından müziklerini telefonlarını çıkartmada sadece ceket üzerinden yapılabiliyor.

Sonbaharda Satışa Çıkacak!

Google ve Levi's'in Commuter adını taşıyan bu ceketi 2017'nin sonbahar aylarına doğru raflardaki yerini alacak. Motosiklet ve bisiklet kullanıcılarının ilgi göstereceği düşünülen bu ürününün satış fiyatı 350 dolar olarak açıklandı. Commuter her ne kadar 350 dolarlık fiyatıyla piyasadaki en pahalı ceketler arasında yer alsa da bir başlangıç ürünü olduğu düşünülürse ilerleyen günlerde çok daha iyi ürünlerle karşılaşacağımızın bir teminatı olarak karşımıza çıkıyor. Teknoloji meraklılarının da ilgi göstereceği düşünülen bu ürünün tanıtım videosunu yazımızın sonundan izleyebilirsiniz.