Huawei, 2017 yılının son çeyreğini 3.sırada kapatmayı başardı. En çok satış elde eden akıllı telefon markaları arasında yer alan Huawei, elde ettiği başarıyı devam ettirmek için her bütçeye hitap edecek akıllı telefon modelleriyle yoluna deva ediyor. Son olarak Mate amiral gemisi akıllı telefon serileriyle kendisini gösteren markanın, Mate serisine bir yenisini daha ekleyeceği öğrenildi. Huawei Mate SE olarak geleceği ortaya çıkan akıllı telefonların ilk özellikleri de resmi sayfası da görüntülendi. Bu kez neler sunulacak? Belli olan detaylara bakalım.

Çerçevelerden Kurtulan Bir Huawei Mate SE Geliyor

Orta segment ve giriş seviyesi akıllı telefonlarda geniş ekran ve çerçevesiz tasarımlar henüz yaygınlaşmış değil. Buna karşın Huawei Mate SE modelinin çerçevesiz modellere çok yakın bir model olarak gelecek. Ortaya çıkan görsellere göre baktığımız zaman, alt kısımda Huawei adının yer aldığı bir alan göreceğiz ve üst kısımda da ince bir çerçeve bölümü göreceğiz. Ekran formatı ise 18:9 inç olacak. Huawei Mate SE Arka kapak tasarımında, iPhone 7 Plus benzeri bir sistem kullanılacağı da görülüyor. Yan yana sıralanmış kameralar ve ortalanmış parmak izi sensörleri bu durumun kanıtı. Kısacası az çerçeveli, orta segment bir akıllı telefon bekliyoruz.

Teknik Özellikler Neler Olacak?

Huawei Mate SE akıllı telefonlarının teknik özellikleri kısmında ise 5.93 inç ekran boyutunun kullanılması bekleniyor. Full HD ekranların yanı sıra orta segmentin başarılı işlemcisi Kirin 659 serisine de yer verilecek. 16 MP ve yanında 2 MP çift arka kamera ile gelecek olan telefonda, amiral gemisi modellerini aratmayacak özellikler bekleniyor. Detaylar ve muhtemelen uygun fiyatlar MWC 2018 etkinliğinde karşımıza çıkacak. Huawei Mate SE modelinin ülkemiz çıkış tarihini ve detaylarını da tanıtımlardan sonra paylaşacağız. Resmi sayfayı görüntülemek adına bu bağlantıyı da ziyaret edebilirsiniz.

Kaçırmayın: Huawei Mate 10 Tüm Özellikler, Satış Fiyatı ve Çıkış Tarihi