Huawei akıllı telefon sektöründe liderliğe oynamaya devam ediyor. Teknoloji dünyası bir yandan Apple’ın WWDC 2017 etkinliği bir yandan da Samsung’un yeni Galaxy J serilerini konuşuyor olsa da Huawei, sürekli yeni akıllı telefonlarını da tanıtmaya devam ediyor. Her sene 1 telefon tanıtımı yapan markalara karşı Çinli teknoloji şimdide Huawei Y7 Prime serisini tanıttı. Bu kez pilleri ile dikkat çekecek olan yeni modelin özelliklerine geçelim.

Huawei Y7 Prime Tasarım Detayları

Tasarım kısmında Huawei Y7 Prime modeli, sade fakat bir o kadar da şık görüntüsü ile dikkat çekiyor. Arka kısımda dairesel kamera kullanımı tercih eden marka kameranın hemen altında ise parmak izi sensörüne yer veriyor. Ön kısımda ise Huawei Y7 Prime, sadece ekrandan oluşuyor. Başka hiçbir fiziksel tuş göremiyoruz. Sadece ekranı kesen alt kısımda yer alan Huawei logosu. Ölçüler: 153.6 mm X 76.4 mm X 8.35 mm 165 gram Renk seçenekleri: Altın, Siyah, Mavi, pembe, gümüş, altın, mavi, gri Gövde: Tamamen metal

Huawei Y7 Prime Ekran Özellikleri

Ekran kısmında 5.5 inç tercihi sunulan Huawei Y7 Prime, akıllı telefonları orta segment seriler olduğu için çok üst düzey bir ekranda göremiyoruz. Çözünürlük değeri olarak 720p değeri kullanıldığı açıklanmış durumda. Ekran teknolojisi kısmında ise IPS LCD teknolojisi mevcut. Toplamda 267 PPI değerine sahip olan ekranın, gövde oranı ise %71 seviyesinde

Huawei Y7 Prime Teknik Detaylar

Huawei Y7 Prime teknik özellikler kısmına geçiyoruz. Bu kısımda orta segment akıllı telefonların özelliklerini görmekteyiz. İşlemci kısmında Huawei Y7 Prime modeli yine orta segment serilerinden biri olan 8 çekirdek Snapdragon 435 işlemcileri kullanıyor. Snapdragon 435 işlemci modelleri ise 1.4 GHz hız değeri sunuluyor. İşlemcilere eşlik eden grafik birimi ise Adreno 505. Qualcomm tarafından kullanılan başarılı grafik birimlerinden birini kullanan Huawei Y7 Prime, orta segment içinde ideal bir performans değeri sunuyor. Huawei Y7 Prime RAM bellek kısmında ise 3 GB tercihi yapılmış durumda. 32 GB dahili depolama alanıyla gelen telefonun, RAM bellek teknolojisi ise LPDDR3 olarak biliniyor.

Huawei Y7 Prime Tüm Ekstra Detaylar

Genel teknolojilerinde bu şekilde detaylar gördüğümüz Huawei Y7 Prime serisinin diğer ekstra özelliklerine geçelim. Bu kısımda da ilk olarak dikkat çeken 4000 mAh kapasiteli piller. Oldukça yüksek bir kapasiteye sahip olan akıllı telefon çok uzun süreli kullanım sunmakta. Bunun dışında parmak izi sensörüde sunulan telefonun, 12 MP değerinde standart bir arka kamerası ve 8 MP değerinde de ön kamerası bulunuyor. Son olarak yeni serinin Android Nougat işletim sistemiyle geldiğini ve çift SIM desteğinin de olduğunu belirtelim.

Huawei Y7 Prime Fiyat ve Çıkış Tarihi

Huawei Y7 Prime modellerinin fiyat ve çıkış tarihi bilgisi de elde edilmiş durumda. Yaz ayları içerisinde çıkış yapması beklenen telefonun fiyatı ise 245 Euro olacak.