Sosyal medya devi Instagram, dün itibariyle yeni bir güncelleme daha yayınlandı. Hem hikayeler bölümünü hem de Instagram canlı yayın bölümünü doğrudan ilgilendiren yeni güncellemeyle beraber, kullanıcıların canlı yayınlarını tekrar paylaşmalarının önü açılmıştı. Yeni sistemle beraber Instagram canlı yayın bittikten sonra kullanıcıların canlı yayınlarının, tekrarlarını hikayeler bölümünden paylaşmasına olanak veren yeni güncelleme şimdiden bir hayli sevildi. Yeni güncelleme sayesinde canlı yayınlarınızın tekrarlarını 24 sat boyunca hikayeler bölümünde paylaşım olarak yayınlayabiliyorsunuz. Peki Instagram canlı yayın bittikten sonra hikayeler bölümünde nasıl paylaşırız?

Instagram Canlı Yayını Bittikten Sonra Hikayelerde Paylaşma

Güncellemeyle beraber Instagram canlı yayın sistemine gelen yeni özelliği kullanmak için birkaç yeni ayara dikkat etmek gerekiyor. Instagram canlı yayın videolarını tekrar paylaşmak için yapılacak işlemler ise şöyle;
  • Başlangıçta canlı yayın sisteminde bir değişiklik söz konusu değil. Bu nedenle standart olarak canlı yayınınıza başlamanız yeterli.
  • Instagram canlı yayın sona erdikten sonra ise yapmanız gereken yeni bölümü kullanarak paylaşımı yapmak.
  • Bunun için canlı yayın sonlandırma ekranında mavi bir çubuk göreceksiniz. Bu çubukta Instagram canlı yayın videosunun 24 saat süre için hikayeler bölümünde paylaşılmasını isteyip istemediğiniz soruluyor. Çubuğu mavi duruma getirip alt sekmede yer alan paylaş butonuna tıklamanız yeterli.
  • Instagram canlı yayın videonuz otomatik olarak hikayeler kısmında paylaşılıyor.
Not: Yeni özelliği kullanmak için Instagram 10.26 sürümüne ihtiyacınız var. Yeni güncelleme bu sürüm ile kullanıma girdi. Ayrıca belirttiğimiz mavi çubuğu açmadığınızda paylaşımı doğrudan silebildiğinizi de ekleyelim.