iOS 11 işletim sisteminin değişimi devam ediyor. Kararlı sürüme kadar devam eden beta sürecinde olduğu gibi çok hızlı bir güncelleme furyası içerisine giren iOS 11 işletim sisteminin, yeni özellikler almaktan çok hata gidermeleri üzerine güncelleme aldığını görüyoruz. Bu noktada yayınlanan son güncellemede iOS 11.0.3 işletim sistemi olduğu ortaya çıktı. Bugün ortaya çıkan yeni güncellemenin sistemsel olarak birçok iyileştirme getirdiği de açıklandı. Özellikler son seri akıllı telefonlar iPhone 7 ve iPhone 6s modelleri için birtakım iyileştirmeler söz konusu.

iOS 11.0.3 Dokunmatik Sıkıntısını Ortadan Kaldırdı

iOS 11.0.3 güncel sürümüyle beraber son dönem akıllı telefonları olan iPhone 7 ve iPhone 6s modellerinin dokunmatik ekran problemleri gideriliyor. Düzenlemeler şöyle;
  • İlk olarak iPhone 6s akıllı telefonlarında dokunmatik algılama sorunu giderildi. Pil kullanım iyileştirmeleri yapıldı.
  • iPhone 7 modellerinde iOS 11.0.3 sonrasında, dokunmatik haptic geri bildirim hataları giderildi. Yine pil düzenlemeleri yapıldı ve pil tüketimi konusunda yaşanan ani yükselmelerin önüne geçildi. Diğer serilerde de bazı mini düzenlemeler yapıldığı fakat bunların sürüm notlarında yer almadığını da eklemiş olalım.
iOS 11.0.3 güncellemesini almak isteyen kullanıcıların ise sadece telefonların yazılım kısmını ziyaret etmeleri yeterli. iOS 11.0.3 güncellemesi OTA üzerinden yayınlandı.