iOS 11 mobil işletim sistemiyle beraber gelen yenilikleri aktarmaya devam ediyoruz. Şimdiye kadarki yazılarımızda genel olarak iOS 11 işletim sisteminin ne kadar kullanışlı olduğunu vurgulayan özellikler hakkında bilgi vermiştik. Şimdi ise sadece son kullanıcı için değil, işletmeler içinde oldukça yararlı olacak yeni sistemi, iOS 11 Business Chat sistemini ele alacağız.

iOS 11 Business Chat Nedir?

iOS 11 Business Chat, yeni mobil işletim sistemiyle gelen ve firmalarla kullanıcıların doğrudan iletişim içerisine girmesini sağlayan bir uygulama. Mesajlaşma uygulaması olarak gösterebileceğimiz iOS 11 Business Chat sistemiyle, işletmelere mesajlarla soru sorabiliyor, mevcut siparişleriniz hakkında bilgi alabiliyor, yeni bir sipariş verebiliyor ya da isterseniz ürünler hakkında bilgi isteyebiliyorsunuz. Bir nevi canlı müşteri hizmetleri sistemi olacak olan iOS 11 Business Chat, Safari tarayıcıda, haritalar uygulamasında da kullanılabilecek. Mesela haritalar uygulamasında bir işletmenin konumunu girdiğinizde işletmenin hemen yanında yer alan iOS 11 Business Chat simgesine dokunarak bir konuşma başlatabileceksiniz. İsterseniz Apple Pay ile ödeme yaparak ürün bile alabileceksiniz.

iOS 11 Business Chat Bilinmesi Gerekenler

Söz konusu chat sistemi basit bir kullanışa sahip olsa da yapılabilecek birçok işlem var. Apple’ın sunduğu yeni sistemle işletmeler isterse kendi özel şemalarını sunabilecek. Örneğin bir ayakkabı sitesi üzerinden ayakkabı satın alırken kullanıcılara animasyonlarla renk seçim ve numara seçim uygulaması sunulabilecek. Bu sistemlerde doğrudan iOS 11 Business Chat içerisinde çalışacak. Farklı olarak rezervasyon yapılan yerlerde de kullanıcılar sunulan sistemlerle koltuk ya da oda seçimini de iOS 11 Business Chat üzerinden yapabilecekler. Şimdiden kullanıma giren yeni sistemde işletmeler kullanıcılara reklam amaçlı mesaj gönderimi de yapamayacak. Zaten işletmeler hiç konuşma başlatmamış olan kullanıcılara mesaj gönderemeyecek. Konuşma başlatan kullanıcılarda istedikleri anda tüm konuşmayı silip iptal edebilecek.