Apple’ın iOS 11 işletim sistemi sonrasında birçok değişim ortaya çıktı. Bu değişimlerden birisi kontrol merkezi üzerinde oldu.  iOS 11 sonrasında artık kontrol merkezi tek bir ekranda toplanmış durumda. Tüm kontrol ögeleri bu merkezde tek ekranda kullanılmış durumda. Hem kullanımı oldukça kolaylaştıran iOS 11 kontrol merkezi hem de çok daha işlevsel bir menü detayı sunmakta. iOS 11 kontrol merkezi ile uygulanan bu işlevsel yerleşim ise kullanıcıların isteklerine göre de değiştirilebiliyor. Yani iOS 11 kontrol merkezi yerleşimlerini özelleştirebiliyorsunuz. Peki bu işlemi nasıl yapabiliriz?

iOS 11 Denetim Merkezi Yerleşimleri

iOS 11 kontrol merkezinde yer alan uygulamaları özelleştirmek için yapmanız gereken işlemler oldukça basit. Zaten genel olarak iOS 11 işletim sisteminin tüm işlemleri kolaylaştırma amacıyla geldiğini de düşünecek olursak bu işlemin kullanımı da oldukça kolaylaştırıldığını da görebiliyoruz. Hemen iOS 11 kontrol merkezi ayarlarını nasıl yapacağımıza bakalım.
  • İlk olarak iOS 11 uygulama menüsünden “ayarlar” kısmına giriyoruz.
  • Ardından “Denetim merkezi” kısmına giriyoruz.
  • Şimdi bu ekranda kontrol merkezinde gösterilen tüm kontrol ögeleri gösteriliyor.
  • Kontrol merkezinde görüntülenmemesini istediğiniz uygulamaların yanında yer alan “-“ işaretine basarak bu uygulamayı kontrol merkezinden çıkarabilirsiniz.
  • Bunun sonrasında “daha fazla denetim” kısmından kontrol merkezine eklemek istediğiniz uygulamalarında yanında yer alan “+” simgesine basmanız yeterli.