Apple, 10.yılına özel olarak geçtiğimiz günlerde yeni telefon modelleri olan iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'i tanıtmıştı. Yeni modellerin ardından şimdi de merakla Apple'ın gelecek yıl(2018) çıkarması beklenen iPhone 9(ismi henüz netlik kazanmış değil) modeline çevrildi. Bu kapsamda isminin şimdilik iPhone 9 olacağını varsaydığımız yeni akıllı telefonunun detayları da merak edilmeye ve iddiaları da gelmeye başlandı. Bu yazımızda iPhone 9 özellikleri ve iPhone 9'un çıkış tarihi ile ilgili birtakım iddiaları sizlere aktaracağız.

iPhone 9 özellikleri ile ilgili iddialar

iPhone 9'un ekranı ile ilgili özellikle geleceğin telefon ekranlarının boyutlarına da yansıyacağı iddia edilen bir gelişme iddiası bulunuyor. Buna göre iPhone 9 modellerinin ekran boyutları 5.85 inç ve 6.46 inç olacak. Ekran teknolojisi olarak ise OLED tercih edilecek. Aynı zamanda daha yüksek çözünürlükte kameralar da yine iPhone 9'un özellikleri arasında yer alacak. Uzun yıllardır üzerinde birçok çalışma yapılan batarya özellikleri konusu da iPhone 9 ile birlikte sürpriz yeniliklere sahiplik yapabilir. İddialara göre Apple batarya ömrünü geliştirmenin yanı sıra, iPhone 9 modeli için 1 metre kadar menzili olan kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışmalar yapıyor. Eğer Apple'ın böyle bir çalışması varsa bu telefonlarımızın artık prizlerden bağımsız, kablosuz bir şekilde şarj olabileceği manası geliyor. Bu da şarj konusunda gerçekten büyük bir devrim olacaktır. Batarya konusunda bir diğer iddia ise "Korea Economic Daily"den geldi. Bu iddiaya göre ise Apple, yeni jenerasyon bataryalarını üretmesi için LG ile anlaştı. LG'nin, anlaşma kapsamında L şeklinde batarya üretimini iPhone 9 tanıtımına kadar hazırlayacak potansiyele de sahip olduğu iddia edildi. iPhone 9'un donanım özellikleri ile ilgili iddialara baktığımızda iPhone 9'un 4 GB RAM ile geleceği iddialarda yer alıyor. Ayrıca yeni iOS sürümü olacak iOS 12'nin de yine iPhone 9 ile birlikte gelmesi bekleniyor.

iPhone 9'un çıkış tarihi ile ilgili detaylar

Apple'ın geçmişteki iPhone tanıtımlarına bakıldığı zaman çıkış tarihi üzerinde bir değişiklik yapılmazsa yeni iPhone modeli olması beklenen iPhone 9'un da 2018'in Eylül ayında çıkması bekleniyor. Apple bir sürpriz yapmazsa 2018 Eylül ayının ilk iki haftası içerisinde iPhone 9 modelini görebileceğiz.

Technolat Notu

Değerli okurlarımız Apple'ın önümüzdeki yıl içerisinde çıkaracağı yeni telefon modelinin adı ile ilgili kesinlik kazanan hiçbir bilgi bulunmuyor. Bu yazıda bizler bu modelin adının iPhone 9 olacağını varsayarak sizlere iPhone 9'un özellikleri ve çıkış tarihi ile ilgili detayları ve iddiaları aktardık. Yazımızı yeni iPhone modelinin özellikleri ve çıkış tarihi ile ilgili iddiaları geldikçe güncelleyeceğiz.