LG G6 akıllı telefonlarında istediği başarıyı elde edemeyen teknoloji devi LG, bu kez son kozunu oynadı. Önemli bir dönüm noktasında olan markanın, G6 serisinde olduğu gibi zarar etmesi durumunda ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıya kalacağı belirtiliyor. Bu nedenle LG V30 teknolojisi üzerinde de önemli çalışmalar yapan markanın tanıtımla beraber kullandığı tüm özellikleri de görmüş olduk. Detaylara geçelim.

LG V30 Ekran ve Teknik Özellikler

İlk olarak telefonların ekranlarından söz etmek gerekli. FullVision teknolojisinin çok daha başarılı bir hali olan P-OLED ekranla birleşmiş ekranlarla gelen LG V30, oldukça geniş bir ekran alanı sunuyor. 6 inç ekran boyutu ve 1440 X 2880 piksel değerinde çözünürlük değeri, 564 PPI değeri gibi oldukça yüksek bir piksel değerine ulaşılmasını sağlamış. Görüntü kalitesi konusunda bekleneni, hatta daha iyisini ortaya koyacağı görülen telefon 18:9 en boy oranını da oldukça iyi yansıtmış. LG V30 Sistem Detayları Ekran dışında sistem detaylarında da LG’nin söz verdiği değişiklikleri yaptığını gördük. Tanıtımla beraber Snapdragon 835 işlemcileri açıklandı. LG bu işlemlere yeni geçiş yapmış oldu ve şimdiden tepkiler oldukça olumlu. İşlemci dışında bellek kısmında yine istenen verilmedi. 6 değil 4GB RAM kullanan LG V30, yine de yeterli performans değerlerine sahip.

LG V30 Kamera Teknolojisi

Merak edilen bir diğer nokta kameralar olmuştu. V serisinde yer alan kameraların hemen hemen aynı yerleşimini sunan marka, 16 MP değerinde ana kamerasıyla öne çıkıyor. f/1.6 diyafram açıklığıyla oldukça başarılı olduğunu gösteren kamera 4K HDR çekim yapabiliyor. Diğer kameranın ise 13 MP değerinde olduğunu ve geniş açılı çekim desteği bulunduğu açıklandı. Ön kamera için maalesef aynı şeyi söylemek mümkün değil. Ön kamera 5 MP ile sınırlı. LG V30

LG V30 Tüm Ekstralar

Telefonun ana sistem özellikleri dışında önemli detayları da var. Bang & Olufsen ses sistemine sahip olan telefon, Hi-Fi Quad DAC sayesinde kulaklıkların ses kalitesini arttırmayı başarıyor. Bunun dışında telefonların IP68 sertifikasına sahip olduğunu ve 3300 mAh batarya değerini kullandığını da ekleyelim. Android 7.1.2 sürümüyle gelecek fakat güncelleme alacak modelin Eylül sonu gibi satışta olacağı gündemde.