Yaklaşık 3 gün önce Çinli teknoloji devi Meizu için yeni seri akıllı telefonların görselleri paylaşılmıştı. Marka tarafından resmi açıklama yapılmasa da Meizu M5c telefonlarına ait olduğu iddiasıyla paylaşılan görsellerle beraber telefonun ilk özellikleri de görücüye çıkmıştı. Şimdi ise merakla beklenen yeni seri Meizu M5c akıllı telefonlarının resmi olarak duyurusu gerçekleştirildi. Hemen tanıtımın ardından belli olan Meizu M5c özelliklerine bakalım.

Meizu M5c Tasarımı Nasıl Detaylara Sahip?

Meizu M5c akıllı telefonlarının ilk olarak tasarımlarına vurgu yapıldı. Toplamda 5 farklı renk seçeneğiyle geniş bir seçim imkanı sunan akıllı telefonların, tek renk düzeni içerisinde oldukça sade bir tasarımı olduğunu söylemek gerekiyor. Arka kısımda dairesel tek bir kamera ve hemen altında flaş ışığının kullanıldığı akıllı telefonun başka bir detayı ise bulunmuyor. Meizu M5c ön kısımda ise eski serilere göre nispeten daha kullanışlı bir ekran alanı olduğu görülüyor. Home tuşu kullanımına devam edilen telefonun dikdörtgen hatları temel almış olduğu da dikkatlerden kaçmadı. Tasarım konusunda son olarak renk seçeneklerinin altın, mavi, kırmızı, pembe ve siyah olduklarını belirtelim.

Meizu M5c Ekran ve Teknik Özellik Detayları

Meizu M5c telefonu tam anlamıyla giriş seviyesi fiyat performans odaklı bir akıllı telefon. Telefonun özellikleri de buna göre şekilleniyor. Giriş seviyesinin düşük bütçe için tercih ettiği MediaTek işlemcilerine sahip olan Meizu M5c, 1.3 GHz hızında 4 çekirdek işlemciyle beraber geliyor. İşlemcinin yanı sıra 2 GB RAM bellek kullanımı yapan akıllı telefonun çok yüksek bir performans değeri olmadığını söylemek yanlış olmaz. Ekran kısmında ise 5 inç tercihinin yapıldığını ve 720p çözünürlük değeri sunulduğunu görüyoruz. Yine ekran kısmında da giriş seviyesi özelliklerini görmek mümkün. Meizu M5c serisinin kamera kısmında ise Meizu tarafından hemen her seride kullanılan ArcSoft kamera teknolojisiyle beraber f/2.0 diyafram açıklığında 8 MP arka kameraya yer veriyor. Ön kamera kısmında da 5 MP değeri sunulan akıllı telefonların ideal bir kamera sistemi bulunmakta.Tüm bu özelliklerine ek olarak Flyme 6 OS sistemi kullanacak olan M5c telefonunun, 270 dolar bir ücretle bu yıl içerisinde satışa çıkacağını ekleyelim.