Microsoft’un tablet alanında en başarılı modelleri olarak gösterilen Surface tablet serisi, Apple’ın tablet piyasasında ki en büyük rakiplerinden de biri olarak gösteriliyor. Son olarak Surface 4 modeliyle piyasada ki yerini alan tablet serisinin ne zaman yenileceği ise merak konusu olmuş ve birçok iddia gündeme gelmişti. Sonunda markanın tabletlerinin yenilenmiş versiyonu ortaya çıktı. Surface 5 olarak deği,l doğrudan eski serinin güncellenmiş versiyonu Surface Pro Slate, Microsoft tarafından resmi olarak da duyurulmuş oldu. Markanın yaptığı tanıtımla beraber Surface Pro Slate serisinin tüm detayları netleşirken serinin en iddialı modeli de piyasaya sürüldü. Peki Surface Pro Slate modelinin özellikleri neler?

Surface Pro Slate Sistem Değişiklikleriyle Geliyor

Tabi ki Surface 5 modeli için beklendiği kadar bir değişiklik söz konusu değil. Fakat Surface Pro Slate modelinde de ciddi değişiklikler bulunuyor. Öncelikle Surface Pro Slate modelinin ekranlarından bahsedelim. 12.3 inç ekran boyutuna sahip olan tabletlerin ekran kısmında özel olarak geliştirilmiş PixelSense teknolojisi kullanılmakta. Toplam çözünürlük değeri olarak 2556 X 1504 piksel sunan ekranların görüntü kalitesinin standartların üstünde olduğunu görebiliyoruz. Tasarım kısmında çok fazla değişikliğe de gitmeyen Surface Pro Slate tablet serisinin, 768 gr ağırlığı ve stant sistemini beraberinde getiren yeni menteşeleri de çok daha başarılı bir tablet modelini ortaya koyuyor.

Surface Pro Slate Seçenekleri

Yeni tabletlerin teknik özellikler bakımından ise oldukça geniş bir yelpaze sunduğunu belirtelim. Intel core m3 modeliyle başlayacak olan yeni seride, Intel i5 işlemciler ve Intel i7 işlemcileri de seçilebiliyor. Tabi burada dikkat çeken model Intel i7 serisinin kullanıldığı Surface Pro Slate. 7.nesil Intel i7 işlemcilerin kullanıldığını Surface Pro Slate modelinde 16 GB RAM bellek, 1 TB SSD ve Intel HD 640 Grafik gibi üst düzey özellikler dikkat çekiyor. Bunun dışında kullanıcıların istedikleri seçimlere göre tüm özellikler değiştirilebiliyor.

Surface Pro Slate Fiyatı ve Ekstraları

4.neslin yenilenmiş versiyonu olan modelde birçok ekstra aksesuarda kullanılabilecek. Tanıtımda öne çıkan Surface Pen ve alcantara kaplı klavyede tüm bu aksesuarların en büyük örneklerinden oldu. Aksesuar bakımından birçok ekstra ürünü bulunan yenilenmiş tabletlerin fiyatı ise 799 dolardan 2699 dolara kadar çıkmakta. Tüm bu özellikleriyle Pro Slate modeli 15 Haziran’da piyasaya çıkıyor.