Son zamanlarda giderek yaygınlaşmaya başlayan giriş seviyesi akıllı telefonların en önemli modellerinde olan Moto G yeni modelleriyle kısa bir süre içerisinde karşımıza çıkacak. Yeni Moto G5'ler biraz daha güçlü ve biraz daha fiyatında ufak bir artışla gelecek. Lenovo tarafından satın alınan Motorola'nın uzun yıllardır geliştirdiği Moto G serisinin yeni akıllı telefon modelleri MWC 2017'de ortaya çıktı. Motorola'nın yeni akıllı telefonları orta seviyeli fiyat ve mütevazı özelliklerle dikkat çekiyor. Motorola'nın yenilenen serisi olan G5 ve G5 Plus olarak iki yeni modelle geliyor. Modeller arasındaki fark kendini donanım tarafında gösteriyor.

Detaylar Fark Yaratıyor!

5 inç büyüklüğünde Full HD bir ekranla gelen Moto G5'in ekranı Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Qualcomm'un güçlü işlemcisi olan Snapdragon 430'dan gücünü alan Moto G5 kullanıcılara 2 GB RAM / 16 GB dahili depolama alanı ya da 3 GB RAM / 32 GB dahili depolama alanıyla sunulacak. 13 megapiksel çözünürlüğünde bir ana kamera ve 5 megapiksel çözünürlüğünde bir selfie kamerasıyla geliyor. 2.800 mAh gücünde batarya ile desteklenen Moto G5 ayrıca hızlı şarj teknolojisini destekliyor. Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile geliyor. Moto G5 ayrıca metal kasasında su sıçramalarına dayanacak şekilde özel bir malzeme ile üretilmiş. Telefonun ön kısmında bulunan Home butonunda hızlı bir parmak izi okuyucusu bulunuyor.

Daha Büyük Daha Güçlü!

Moto G5 Plus ise Moto G5 modelinden bir tık daha büyük bir şekilde 5.2 inç büyüklüğünde bir Full HD ekranla geliyor ve bu ekran Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Gücünü Snapdragon 625 işlemciden alan Moto G5 Plus 4 GB RAM ile desteklenmiş ancak bölgelere göre farklılık gösteren 2 GB RAM veya 3 GB RAM seçileceklerden bulunuyor. Yine aynı şekilde depolama seçenekleri de bölgelere göre 16 GB, 32 GB veya 64 GB olarak değişiklik gösteriyor. Rapid Focus özellikli 12 megapiksel ana kamera ile gelen Moto G5 Plus'ın ön kamerası ise 5 megapiksel çözünürlüğünde. Su sıçramaya dayanıklı olan tamamen metal bir kasa ile gelen Moto G5 Plus 3.000 mAh kapasiteli hızlı şarj özellikli batarya ile geliyor. Moto G5 Plus ile birlikte Moto Assist, Moto Display ve Moto Actions gibi yazılımlarla desteklenen Moto G5 Plus bu sayede kullanıcılara daha ayrıcalıklı hizmetler sunacak. Motorola'nın her iki modelinde de Google Assistant yapay zakası yer alacak. Önümüzdeki aylarda satışa çıkacak olan Motorola'nın bu yeni modellerinden olan Moto G5 210 dolar seviyesinden satışa sunulacakken Moto G5 Plus modelinin 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı sunan modeli ise 230 dolardan satışa sunulacak Motorola'nın bu yeni akıllı telefonlarının kısa bir süre içerisinde Türkiye'de de satışa sunulması bekleniyor.