Uygun ve başarılı modellerle adından söz ettiren Çinli Meizu firması kendinin geliştirmiş olduğu hızlı şarj teknolojisini tanıttı. İşte Meizu'nun yeni şarj teknolojisi ve getirdikleri.

Sınırlı Sayıda Sunulacak!

Çinli Meizu firması kısa bir süreli sessizliğe gömülmüştü ve bu sessizliğini MWC 2017 fuarında kendi hızlı şarj teknolojisi Super mCharge'ı tanıtmıştı. 20 dakika içerisinde akıllı telefonları tamamen doldurabilen bu teknoloji ile birlikte pek çok bereberinde gelmişti. Bu sorulardan en önemlisi Meizu'nun bu teknolojisinin ne zamandan itibaren kullanılacağıydı. Sonunda Meizu'nun bu teknolojisinin ne zaman kullanıma sunulacağı belli oldu. Gelen haberlere göre Meizu'nun bu teknoloji 2018 yılından itibaren Meizu akıllı telefonlarında sunulmaya başlanacak.

Sadece 20 Dakika Yetiyor!

Meizu bu özelliğini elbette ki yeni bir akıllı telefonla beraber sunacak. Henüz tasarımı konusunda en ufak bir şeyin bilinmediği bu yeni akıllı telefonun ilk olarak Çin'de ve sınırlı bir sayıda satışa sunulması bekleniyor. Meizu'nun geliştirmiş olduğu Super mCharge teknolojisi ile birlikte gelecek olan bu yeni akıllı telefonunu bataryası 0'dan 100'e sadece 20 dakika içerisinde şarj edilebilecek. Telefonunu tam hızlı şarj sağlama aralığı ise yüzde 9 ile yüzde 98 aralığında hızlı şarj sağlanıyor. Pek çok kullanıcının akıllarında olan güvenlik sorunlarına yönelik açıklama yapan Meizu yetkilileri kendi geliştirmiş oldukları hızlı şarj teknolojilerinde kullanıcıların güven sorunu yaşamasının yersiz olduğunun altını çiziyor. Meizu hızlı şarj özelliğinin geliştirilmesi sırasında yapmış olduğu testlerde pil sıcaklığının en fazla 38 dereceye ulaştığını ve insan vücudundan biraz daha sıcak olan bu sıcaklığın kabul edilebilir derecece olduğunu ifade ediyorlar. Meizu'nun açıklamasına göre Qualcomm'un yayın bir şekilde kullanılan hızlı şarj teknolojisi Quick Charge 3.0 teknolojisinde bataryanın sıcaklığı 44 dereceye ulaşıyor. Meizu ayrıca geliştirmiş olduğu bu yeni hızlı şarj teknolojisinin 3.000 mAh kapasiteli bir bataryayı en az iki yıl koruyabileceği vurgulanıyor. Meizu'nun imzasını taşıyan bu yeni şarj teknolojisinin kendi telefonlarıyla birlikte diğer telefonlarda da kullanıp kullanılmayacağı henüz belli değil ancak Meizu Super mChgarge teknolojisinin nasıl çalıştığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.