Amiral gemisi akıllı telefonlar, hemen her akıllı telefon markasının belirlediği en iyi akıllı telefon modeli olarak belirleniyor. Samsung için Galaxy S serisi, Apple için iPhone serisi, LG için G ve V serileri gibi üst düzey ve sektöre yön veren akıllı telefonlarla karşılaşıyoruz. Bunun dışında bir seri daha var ki amiral gemisi olmaktan çok “amiral gemisi katili” unvanı aldı. Bu seri OnePlus’ın kendi amiral gemisi serisi. İlk olarak OnePlus 3 ve 3T modelleriyle gördüğümüz “amiral gemisi katili” daha sonra OnePlus 5 modelleriyle seriyi bir nevi istenen seviyeye taşımıştı. Markanın bu unvanı almasının nedeni ise fiyatlar. Amiral gemisi telefonların özellikleri tabii ki üst düzey. Buna karşın fiyatları da oldukça yüksek. Artık 5-6 bin TL bandında telefonlar görüyoruz. OnePlus ise aynı yüksek donanım özellikleriyle beraber yarı yarıya fiyat sunuyor. Durum böyle olunca “amiral gemisi katili” unvanı ile karşı karşıya kalıyoruz. OnePlus 5T Bu durum markanın yeni telefonlarının da tüm akıllı telefon dünyasında merakla beklenmesine neden oluyor. Fakat bu sene bir ikilem ortaya çıkmış durumda. Bir taraf yeni telefonların OnePlus 6 modeli olacağını belirtiyor. Teknoloji dünyasının analistlerinde oluşan diğer bir taraf ise OnePlus 5T modelinin geleceğini belirtiyor. İşte bu ikilem için yeni bazı detaylar var.

OnePlus 5T Modeli Görecek Miyiz?

İlk iddialara göre OnePlus 5T modelinin gelmeyeceği belirtilmişti. Markanın direk olarak OnePlus 6 modeline geçiş yapacağı belirtilmişti. Fakat ortaya çıkan son görseller OnePlus 6 öncesinde de tasarım değişikliğine gidilecek olan bir akıllı telefonun piyasaya sürüleceği yönünde iddialar var. Bu telefonun da OnePlus 5T olacağı gündemde. Donanımsal olarak bir değişiklik ise beklenmiyor. Yeni modelin sonsuz ekran sistemine geçiş yapıp, açıkçası Galaxy S8 akıllı telefonlarını taklit edeceği düşünülüyor. Çerçevesiz ekran ve OLED kullanımı yapılacağı belirtilen OnePlus 5T’nin kamera kısmında da değişimlere gideceği gündemde. Kısacası OnePlus 5 modelinde, iPhone 7 Plus serisinin taklit edildiğini, bu seride de iddialar doğruysa Galaxy S8 modelinin taklit edildiğini göreceğiz. OnePlus 5T

OnePlus 6 Nasıl Olacak?

Bir diğer model ise OnePlus 6 olacak. Bu modelin ise beklentileri oldukça yüksek. Önümüzdeki sene gelecek telefonda, Snapdragon 845 işlemcilerinin ve 8 GB RAM bellek miktarının kullanılması gündeme gelecek. Ayrıca iPhone X serisine benzeri bir tasarımda konuşuluyor. Bir yeni modelin bu sene içerisinde, 6 serisinin de önümüzdeki sene geleceği iddiaları var. Paylaşılan bilgiler şu an bu yönde.