Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un bir süredir almak için çabaladığı ünlü ses teknolojileri firması Harman sonunda Samsung tarafından satın alındı! Samsung’un geçtiğimiz yılın sonlarına satın alacağı ortaya çıkan ünlü ses teknolojisi firması Harman firması çeşitli nedenlerden dolayı Samsung’a satışının ertelendiği yönünde haberlere konu olmuştu. Ancak bugün Samsung’un açıklamasıyla yürütülen bu satın alımın tamamlandığını ve Harman’ın Samsung tarafından satın alındığını açıkladı.

Samsung 8 Milyar Dolar Ödeyecek!

Bilindiği gibi Harman otomotiv ve tüketici odaklı ürünler sunuyor. Ses alanında oldukça güçlü bir markayı bünyesine katan Samsung bu satın alım için 8 milyar dolar ödeyecek. Apple’ın geçmişte ünlü ses teknolojisi firması Beats’i satın almasıyla birlikte Samsung bu alanda Apple’dan geride kalmıştı. Apple ve Google’ın projelerinden geride kalmak istemeyen Samsung’un bu satın alımla birlikte ilerleyen süreçte ses getirecek yeni ürünler tanıtması bekleniyor. Samsung’un tüketici ürünleri artık Harman’ın kaliteli ses ürünleriyle birleşecek ve kullanıcılara çok daha iyi ürünler sunulacak.

Harman Yönetim Kadrosu Değişmeyecek!

Samsung ayrıca bu satın alımla birlikte Harman’da yönetim anlamında herhangi bir değişikliğin olmayacağını belirtti. Harman’ın hali hazırda CEO’su olan Dinesh Paliwal’ın görevine devam edeceğini düşünürsek Harman’ın Samsung bünyesinde daha da güçleneceğini rahatlıkla ifade edebiliriz. Bakalım Samsung, Harman’la birlikte kullanıcılarını tatmin edebilecek ürünler sunabilecek mi?