Teknoloji devi Samsung’un akıllı telefonlarına sürekli yeni modeller eklemesinden sonra şimdi ise markanın uzun süredir beklenen yeni seri bilgisayarları ortaya çıktı. Notebook 9 Pro adıyla tanıtımı yapılan yeni bilgisayarların özellikleri ise Samsung’un hem tablet hem de bilgisayar serilerini bir arada topladığını gösteriyor. Kullanılan farklı sistemlerle dikkat çeken Notebook 9 Pro bilgisayarlarının özelliklerine bakalım.

Notebook 9 Pro 2’si 1’arada Bilgisayar

Markanın 2’si 1’arada ürünleri arasında en başarılı olan seri olarak öne çıkan Notebook 9 Pro modelinde tasarım kısmında ciddi oynamalar görmekteyiz. Computex 2017 fuarında tanıtılan yeni Notebook 9 Pro serisinin biraz daha incelmesinin dışında serinin menteşe sisteminde de değişiklikler dikkat çekiyor. Çok daha başarılı bir menteşe sistemine geçen Samsung’un bu sayede kolaylıkla 360 derece döndürülebilen bir bilgisayar serisi sunmuş durumda. Bunun dışında Notebook 9 Pro modelinin 2 farklı ekran boyutuyla beraber genel anlamda iki farklı seçenek sunduğunu da ekleyelim.

Notebook 9 Pro Ekran Sistemleri

Notebook 9 Pro modelinde iki farklı ekran seçeneği görmekteyiz. 13 inç ve 15 inç olarak sunulan iki farklı ekran boyutuyla gelen bilgisayarların ekran sistemlerinde iki modelde de farklı bir teknoloji bulunmuyor. 13 inç modelde de 15 inç modelde de Full HD çözünürlük sunuluyor. Genel görüntü kalitesini iyileştirmesi açısından birçok Samsung teknolojisini de beraberinde getiren bilgisayarların ekranlarında basınca duyarlı özel bir sistem var. Dokunmatik ekran bir yana dursun Notebook 9 Pro modelinde, akıllı kalem kullanımı içinde sunulan basınç sisteminin bir hayli başarılı olduğunu da belirtelim. Özellikler çizim konusunda epey başarılı bir sistemden söz etmek mümkün.

Notebook 9 Pro Tüm Teknik Detaylar

Notebook 9 Pro 13 inç: Yeni 2’si 1’arada bilgisayarların 13 inçlik modelinde 7.nesil Intel Core i7-7500U işlemcileri bulunuyor. Bunun dışında 8 GB RAM bellek ile gelen bilgisayarlar 256 GB SSD depolama alanı sunmakta. Notebook 9 Pro 15 inç: Serinin 15 inçlik modelinde ise sistemsel farklar öne çıkıyor. Yine 7.nesil Intel i7-7500U serisi kullanılsa da bu kez 16 GB RAM bellek kullanıldığını görüyoruz. Ek olarak AMD Radeon 540 grafik kartlarını da getiren modelde, yine 256 GB SSD bulunmakta.

Notebook 9 Pro Fiyatları

Tüm bu özellikleriyle beraber üst segment notebook modellerine yaklaşan yeni serilerin 1500 dolar taban fiyatından başlayacağını belirtelim. Diğer seçeneklere göre fiyatlar ise belli değil.